Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.07.2012.
04:24
Večernje novosti A

Zukorlić građanin Srebrenice?

Glavni muftija u Srbiji Muamer Zukorlić najavio da će za nekoliko dana prijaviti boravak u Srebrenici, kako bi u njoj mogao da glasa na lokalnim izborima, pišu beogradski mediji.

Pre njega radikalne poruke slali su vrhovni poglavari u BiH i Hrvatskoj, Mustafa Cerić i Aziz Hasanović, koji su tražili da Srebrenica mora da bude izvučena iz ustavnog poretka Srpske, pišu "Novosti".

Zukorlić je potvrdio da još nije prijavio boravak u Srebrenici, ali da će to uskoro učiniti. On je obrazložio da je to za njega human čin, kako bi glasao u toj opšini na predstojećim lokalnim izborima.

Muamer Zukorlić

"Najavio sam taj čin i to ću učiniti narednih dana," kazao je Zukorlić i dodao da je dobio informacije da je potrebno da prethodno dobije nekoliko dokumenata, kako bi prijavio boravak u Srebrenici.

Zukorlić je naveo da je u procesu obezbeđivanja tih uslova i da ima državljanstvo BiH.

Političari Srpske najoštrije osuđuju kontinuirano uplitanje čelnih ljudi Islamske zajednice u BiH, Srbiji i Hrvatskoj u politička pitanja zemlje i njihove zahteve da Srebrenica dobije poseban status na predstojećim lokalnim izborima.

Tvrde da je reč o neprimerenim i radikalnim stavovima verskih vođa, jer Srebrenica pripada Srpskoj i u ovoj opštini moraju da važe ista izborna pravila, kao i u drugim mestima u RS, po važećim izbornim zakonima.

Izvršni sekretar SNSD Rajko Vasić kaže za ''Novosti'' da vrh Islamske zajednice u zemlji i regionu u ovom trenutku sprovodi najradikalniju bošnjačku politiku prema Srpskoj.

"Strašno je da verske vođe radikalizuju situaciju u zemlji i traže prekrajanje granica otimanjem opština Srpske. Zukorlić po Cerićevim instrukcijama sprovodi tu opasnu i primitivnu politiku, a uvek im je najlakše da manipulišu pitanjem Srebrenice," ocenio je Vasić.

Prema njegovim rečima, Zukorlić se svesno svrstava u grupu fiktivnih birača za Srebrenicu.

"Cerićev i Zukorlićev plan je da tako motivišu što više Bošnjaka iz Federacije da odu i da se prijave u Srebrenicu za izbore. To je prljava politička kampanja, ništa više," istakao je Vasić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.07.2012. 07:44
Опет муфтијица зукорлија петља иако није добио већину гласова ни у свом родном месту. Коначно му треба забранити незаконито уплитање религије у политику. Ваљда му неће дозволити такву манипулацију да пријављује пребивалиште у Сребреници. То једноставно није законито. И заиста би требало обуставити све информације о његовим петљавинама...
Ponedeljak 02.07.2012. 09:47
Bošnjacima samo postaviti kontrauslov,Brčko i Sanski Most za Srebrenicu i da se RS namiri na 49% i uspostavi stalna linija razgraničenja.Tada bi vidjeli njihovu ljubav prema Srebrenici,ovako je se sjete samo u julu.A Zuki poslije "dobrog"rezultata na izborima u Srbiji,traži odstupnicu.Šejtan efendijo,ugledaj se na Kolašinca i Bekrića.
Ponedeljak 02.07.2012. 09:27
Zasto lokalne vlasti ne objave da nema prijavljivanja novih gradjana do izbora...? Ili su i lokalne vlasti od Zukorliceve fele...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online