Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 02.06.2012.
10:23
Beta A

Kfor zamenio vojnike na severu Kosova

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da će na severu Kosova biti mirnije, jer je prošle noći zamenjen kontigent Kfora koji je uklonio srpske barikade u selu Rudare, kod Zvečana.

Foto: ilustracija
 

"Sad će se ići ka smirivanju situacije. Tokom noći je zamenjen kontigent koji je pokrenuo akciju, tako da danas imamo Grke tamo, danas imamo i 'Zadušnice' i biće to prilika da vidimo ponašanje Kfora i odgovornost srpskih lidera", rekao je Ivanović za
Radio-televiziju Srbije.

Ivanović je ocenio da Kfor uklanjanjem barikada ne može da reš problem i da "na svaku uklonjenu barikadu Srbi mogu da postave dve nove i to se pokazalo kao neko nepisano pravilo".

"Zato nije dobro da Kfor provocira i troši ogromnu energiju Srba i sredstva, jer taj pesak i kamenje koji donose takođe košta... Bilo bi dobro da i Kfor shvati da se ovo pitanje ne može rešiti silom, pa ni Kforovim snagama, već se to treba prepustiti političarima kada za to dođe vreme", kazao je Ivanović.

On je ocenio da je postavljanje barikada "čisto odbrambene prirode" i da sužavanje slobode kretanja za međunarodne misije znači da je "apsolutno isključena mogućnost da budu iznenađeni upadom nekakvih kosovskih specijalnih jedinica".

Upitan zašto se Kfor u petak odlučio na uklanjanje barikada Ivanović je kazao da je uveren da su "iskoristili nekakav institucionalni vakuum koji postoji kod nas uoči formiranja nove vlade i probali da testiraju kakva će biti reakcija Srba i koliko to
utiče na lokalno srsko stanovništvo".

"Međunarodna zajednica mora da zna da Srbe strah motiviše na takvo ponašanje. Taj strah može biti otklonjen samo čvrstim uveravanjem međunarodne zajednice, pre svega Kfora i Euleksa, da neće dozvoliti nikakve iznenadne upade na sever, kao ni ugrožavanje srpskog stanovništva", kazao je Ivanović.

Ivanović je rekao da treba da se sačeka formiranje nove Vlade Srbije kako bi pregovori Beograda i Prištine brzo bili nastavljeni, jer, kako je naveo, tu može da se nađe održivo rešenje.

POVEZANE VESTI

Subota 02.06.2012. 10:30
Doveli bracu pravoslavnu, pa da umiri narod. E sta ste prozirni... . Morat ce EU dobro i OEBS da porade na laziranju izbora u Grckoj, jer oni zele van.Onda ih slede i Portugalci i Spanci....Rusi i Kinezi vec ponudili kredite istima za sta zapad nema novca. Lepo Grk rece, nema EU, ali ima bratska Rusija.Postavlje se samo pitanje uveta. Dolazi kaos, glume finocu jos malkic, a onda iznervirani ce da pocnu da glume strogocu. Grci idu na ruku Turcima cim se maknu na Drahmu A to......, to je onda kraj i EU I NATO-a ukljucujuci i ovaj na Kosmetu.Ruske cevi ovuda prolaze u buducnosti.Zivi bili....
Subota 02.06.2012. 12:01
Kad ce vise ovaj crnogorac da se vrati kuci ?
Subota 02.06.2012. 11:30
dresura se nastavlja ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online