Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 31.05.2012.
14:39
Beta, Južne vesti A

Leskovac: Tadić došao da zaštiti odbornike "preletače"

Prelazak četvoro odbornika predizborne koalicije SNS-URS-JS-NS-DSS u redove Demokratske stranke u Leskovcu izazvalo je incident zbog kogaje Boris Tadić današ došao u taj grad, kako bi apelovao na smirivanje strasti i istragu.

Tadić u Leskovac došao sa Đilasom

Proteklih dana SNS, Ujedinjeni regioni Srbije (URS), Jedinstvena Srbija, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije organizovale su demonstracije u Leskovcu zbog, kako kažu, prekrajanja izborne volje građana, odnosno, zbog toga što je četvoro odbornika istupilo iz predizborne koalicije sa URS i priključilo se DS i SPS.

Takozvana "Spasovdanska koalicija", u pratnji nekoliko stotina građana, protestovala je ispred kuća preletača uz uzvikivanje "lopovi, lopovi". Demokrate tvrde da je na protestu prećeno odbornicima koji su se posle izbora priklonili drugoj koaliciji, kao i da im je poručeno da paze na svoju decu.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić osudio je danas u Leskovcu pretnje odbornicima i njihovoj deci i pozvao policiju da taj događaj.

"Došao sam ovde da ustanem protiv pretnje i opasnog ponašanja. U Leskovcu su se dogodile demonstracije ispred kuća odbornika u kojima su bila deca, da su ovde odbornici dobijali pretnje koje sam video svojim očima preko mobilnih telefona - da vode računa o svojoj deci", kazao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu Skupštine Leskovca.

Predsednik DS je kazao da sve društvene institucije moraju da spreče nasilje nad građanima i pozvao policiju da istraži slučaj u Leskovcu.

"Sve državne institucije, policija, sve bezbednosne službe, moraju zaštiti svakog građanina, moraju zaštiti i one građane koji su izabrani da budu odbornici u Skupštini grada. U protivnom, mi imamo slom političke civilizacije, slom demokratije, slom osnovnih vrednosti", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, izborni zakon mora da se poštuje, budući da su po tom zakonu odbornici i poslanici vlasnici svojih mandata.

Tadić je demantovao glasine da je došlo do dogovora između DS, Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) o podeli vlasti u gradovima i odbio da govori o formiranju Vlade Srbije.

"Pregovore u skladu sa izbornim rezultatima vrše sve političke stranke i koja će parlamentarna većina biti formirana, to je nešto što je potpuno neizvesno... Ne želim da učestvujem ni u jednoj vladi u kojoj će se pretiti deci zbog politike", kazao je Tadić koji je u Leskovac došao sa zamenikom predsednika DS Draganom Đilasom.

DS, koja je u Leskovcu osvojila 22 odbornička mandata, i SPS imaju 34 od 75 odbornika, a sa četvoro novopridošlih odbornika imaće apsolutnu većinu od 38 odbornika.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.05.2012. 14:43
Политичари су највећи шљам друштва, сваки дан то видимо.
Petak 01.06.2012. 10:14
Previše smo siromašni, da bi imali čvrst karakter.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online