Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.02.2014.
15:35
danas.rs, Beta A

Opanjkava kuma i ima pokriće za to

Dragan Šutanovac je u intervjuu dnevnom listu "Danas" rekao da je u jednom delu članstva Demokratske stranke postojala ideja da partija bude "podupirač Srpske napredne stranke" ali taj deo DS-a više nije u stranci. Iako Tadić, koji je povukao nogu odliva članstva DS, ovako nešto nikada direktno nije izjavio, prekomponovanje vlasti u Vranjskoj Banji, potvrđuje to što Šutanovac priča.

Srpska politička tradicija: Razišli se kumovi Tadić i Šutanovac
 

"Na Glavnom odboru u Novom Sadu kandidovane su dve politike. Jedna Borisa Tadića, kroz tekst Miodraga Rakića da je Vučić dobar lider, ali ima lošu stranku, a naša stranka je dobra, ali ima lošeg lidera, pa bi bilo dobro da Vučić vodi DS. Druga politika, i za nju sam se zalagao, jeste da DS treba da bude ili prva u opoziciji ili prva na vlasti i ta politika je pobedila", rekao je član Centralnog izbornog štaba DS Dragan Šutanovac.

Šutanovac je rekao da je DS jedina prava alternativa aktuelnoj vlasti i jedino ta stranka ne stoji "u predvorju Aleksandra Vučića", i da zbog toga nije ništa neobično da je vlast "udarila baš na DS".

Odgovarajući na pitanje zbog čega nije izašao iz DS-a kada je otišao bivši predsednik Boris Tadić, Šutanovac je rekao da se u DS nije ni učlanio zbog Tadića.

"Imao sam sreću da me lično Zoran Đinđić učlani. Za mene je stranka mnogo više od bilo koga. To nije družina Pere Kvržice pa da idemo za njim. To je ozbiljna institucija utkana u naše društvo i državu, državotvorna stranka kako je nekad govorio Tadić. DS ima najbolje ljude i kapacitet za promene", rekao je Šutanovac.

Da je Šutanovac pogodio šta je Tadićeva namera potvrđuje i vest iz Vranjske Banje, u kojoj je na sednici Skupštine gradske opštine smenjen dosadašnji predsednik opštine Predrag Milenković (SPS), a izabrana je nova predsednica Slavica Sotirović iz Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića, koju su podržali odbornici SNS i URS.

Prema koalicionom sporazumu koji je potpisan 13. februara novu vladajuću koaliciju u Vranjskoj Banji čine odbornici Demokratske stranke (DS), čiji je ceo odbor u Vranjskoj Banji u međuvremenu prešao u Novu demokratsku stranku (NDS), Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS), dok u opoziciji ostaje jedino Socijalistička partija Srbije (SPS).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online