Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 02.02.2014.
15:48
seebiz.eu A

Tadić prelomio: Izlazim na izbore!

Boris Tadić, koji je pre nekoliko dana napustio Demokratsku stranku, rekao je da je odlučio da izađe na parlamentarne izbore 16. marta. U emisiji "Stav Srbije" TV Prva, rekao je da će na te izbore izaći, pre svega, sa ljudima iz Demokratske stranke koji su prethodnih osam godina podržavali njegovu politiku i građanima koji su za tu politiku glasali.

S kim će u koaliciju, ne zna se još
 

Kada je reč o tome sa kime će praviti koalicionu listu, Boris Tadić je rekao da razgovori o tome još nisu završeni i dodao je da je za njega uspeh sve iznad 10 odsto glasova na predstojećim izborima.

- Uložio sam mnogo truda za demokratiju u ovoj zemlji. Smatram da je opasno da zemlja padne u ruke jedne stranke, SNS, jer ona ne ume da vodi državu, nema koncept, kaže bivši predsednik Srbije, rekao je Tadić i napomenuo da lista još nema ime.

"Ja na ovim izborima hoću da otvorim pitanje politike za budućnost. Hoću da pomognem ljudima u sektorima u kojima sudbina građana mora biti rešena, rekao je i dodao da ga ne zanima mesto u novoj Vladi Srbije", kaže Tadić .

"Ne mogu u koaliciju sa ljudima koji kažu da sam šef mafije"

Govoreći o DS, rekao je:

"To nije stranka koju ja prepoznajem, koju sam ja vodio prethodnih godina. Nisam mogao da pretpostavim da će ta stranka da pravi koaliciju sa Zoranom Živkovićem (Nova stranka) i sa onima koji su promovisali 'bele listiće'.Kad sam pravio koaliciju sa Dačićem govorili su da je to izdaja...Danas ti ljudi govore da je Ivica Dačić Čerčil... Naravno govorim o Vesni Pešić...Mi sa tim ljudima sada pravimo koaliciju. Zoran Živković je čovek koji pripada jednom biznis klanu i koji smatra da politika može da bude sa povezana sa biznisom, ja to ne mislim. Ja ne kažem da Dragan Đilas nema pravo da sa tim ljudima pravi koaliciju, ali tu nema mesta za mene, rekao je Tadić. Ne mogu biti u koaliciji sa ljudima koji smatraju da sam šef mafije, Al Kapone, kao što je rekla Vesna Pešić, ili koji smatraju da sam uništio DS, kao što je govorio Živković.Ja u predizbornoj koaliciji neću biti sa ljudima koji smatraju da sam uništio Srbiju", kategoričan je Tadić.

Istakao je da nema dogovora sa Vučićem, da lider SNS vodi takvu politiku da je sa njima nemoguće napraviti nekakav dogovor pre izbora, i da je to njemu odavno jasno.

"Ja nemam dogovor ni sam Vučićem, ni sa Dačićem, kao što nisam imao dogovor ni sa Čedomirom Jovanovićem... Podsećam da se pisalo da sa Čedomirom Jovanovićem rasturam Demokratsku stranku".

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.02.2014. 15:55
Toliko su ti politicari sami u sebe zaljubljeni da je to prosto neverovatno.Srbija u ogromnoj ekonomskoj krizi a oni polemisu ko i sa kim na izbore.Imali smo toliko izbora i reformi od 1991 da te muka uhvati.Do danasnjeg dana nista bolje nego jos gore iz godine u godinu .Sve je to teski i nesposobni olos koji gura ovu zemlju u socijalnu katastrofu koja nam tek predstoji.
Nedelja 02.02.2014. 16:21
Да Бог да изашао у минско поље!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online