Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.05.2012.
06:42
Press A

“Nemam ništa protiv da Dačić bude premijer“

Lider Nove Srbije Velimir Ilić u intervjuu za “Pres“ je rekao da očekuje da koalicija oko SNS-a posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika imenuje i novog premijera.

Neće se protiviti odluci novog predsednika Srbije: Velimir Ilić
 

- Očekujem od Ivice Dačića da podrži pobedničku koaliciju - rekao je Ilić.


Jeste li imali neke kontakte sa Dačićem?

- Nismo. Možda se neko sastajao i sa njim, neformalno, na kafi. To ne znam, znam da zvaničnih razgovora sa njim o vladi nije bilo. Ali siguran sam da će ih biti.


Šta vi očekujete od razgovora s Dačićem, mislite li da će okrenuti leđa DS-u?

- Dačić je uspešan političar, veoma pragmatičan. Očekujem da poštuje volju naroda, koji je pokazao kome veruje i ko želi da ga vodi.


Jeste li optimisti da ćete ubediti lidera SPS-a da vam se prikloniti?

- Videćemo posle Nikolićevog proglašenja za predsednika. Tek tada možemo da razgovaramo.
 

Ako sam potreban Tomi, latiću se posla

Da li biste vi bili ministar u novoj vladi?

- Ova pobeda je Nikolićev uspeh, on će odlučiti i o tome. Ako misli da sam mu potreban i da mogu da pomognem, prihvatiću se posla isto kao što sam mu pomogao u kampanji, iskreno i od srca.

Da li biste Dačiću prepustili mesto premijera u toj vladi naprednjaka i socijalista?

- Ako Tomislav Nikolić tako odluči, ja neću imati ništa protiv.


Kome će Nikolić kao predsednik prvo poveriti mandat za formiranje nove vlade?

- Nikolić po zakonu ima obavezu da mandat za sastavljanje vlade poveri koaliciji koja je osvojila najviše glasova, dakle našoj koaliciji. Ako oni ne mogu, onda drugoplasirani, pa trećeplasirani dobijaju šansu. Ako svi ti pokušaji propadnu, usledili bi vanredni parlamentarni izbori.


SNS i DSS su potpisali sporazum kojim se dilema EU ili neutralnost Srbije prepušta građanima. Znači li to da će sada vaša koalicija odustati ili usporiti evropske integracije dok se građani ne izjasne i odluče kojim putem dalje?

- Ne, DSS i SNS su se sporazumeli da će o tom pitanju odlučiti građani kada za to bude vreme. Šta god oni da kažu, SNS i DSS će poštovati tu odluku.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 07:29
eovako mi se vec svidja nadam se da ce sns da formira vladu i izbace ds a na iducim izborima i dveri udju u vladu koju ja mislim da ce bit
Utorak 22.05.2012. 07:36
"Победник на овим изборима" је сада на мукама... коме ли се "обећао"?
Utorak 22.05.2012. 08:18
Избором председника државе народ се јасно определио за комплетну смену власти која је довела Србију у безизлазан положај. Председник треба да материјализује ту вољу народа умешним утицајем на састављање нове владе. Странке у чијем гласачком телу још живи родољубље и разум требало би да схвате ову ситуацију и да се определе за коалицију која би саставила тзв. владу експерата, а не страначку! У свему томе битно је опредељење СПС. Страначка влада коју би евентуално нова коалиција формирала показала би да стварне промене власти у ствари и нема. Кохабитација би била најлошије решење, јер не може бити сагласности између два антипода. Осим тога, они који су 8 година безуспешно водили земљу, одлазе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online