Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 12.05.2012.
15:34
Beta A

Čeda: Tomo priznaj poraz, nema krađe

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da ne postoje ozbiljni argumenti u prilog tome da se u Srbiji desila velika izborna krađa i pozvao je predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića da prizna izborne rezultate.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović
 

"Ne postoji nijedan ozbiljan argument u prilog tome da se u Srbiji dogodila velika izborna krađa. Ni mi nemamo nijednu činjenicu o organizovanoj zaveri", kazao je Jovanović novinarima na Studentskom trgu u Beogradu, gde je započeo kampanju pred održavanje ponovljenih izbora za gradsku skupštinu na 16 biračkih mesta.

Jovanović je ukazao da u Srbiji postoje aljkavosti i nepravilnosti, ali da u tome ne treba tražiti alibi za izborni neuspeh.

"Uvek je do sada znao da prizna izborni rezultat. Neka to učini i ovoga puta", poručio je Jovanović Nikoliću. On je, takođe, istakao da je u Srbiji potreban dogovor i da je, pre svega, potrebno pozvati sve građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora.

"Potrebni su i naprednjaci i Nikolić i Demokratska stranka i ono što mi imamo. Potrebni smo jedni drugima", kazao je Jovanović.

On je poručio da formiranje vlade nije buvlja pijaca i da će o konkretnim rešenjima biti govora nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

"Ne bežimo od vlade, ali nam je veoma važan sastav vlade i šta će ta vlada raditi", poručio je Jovanović.

Na podsećanje novinara da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da je dogovor sa LDP-om moguć ako ta stranka prilagodi svoju politiku, pre svega u vezi sa Kosovom i Republikom Srpskom, Jovanović je rekao da će i na to odgovoriti posle drugog kruga predsedničkih izbora.

"Zamislite da ja sada odgovorim tako na vaše pitanje da neko zaključi da ne postoji mogućnost našeg dogovora sa DS-om i socijalistima", kazao je Jovanović.

Povodom rezultata na lokalnim izborima u Beogradu, gde prema dosadašnjim rezultatima LDP nije ušla u gradsku skupštinu, Jovanović je poručio da nije ljut na Beograd i da se nada da će nakon ponavljanja izbora na 16 biračkih mesta LDP imati svoju odborničku grupu u skupštini srpske prestonice.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 15:58
Cedo, priznaj da si pomagao ubistvo Djindjica. Priznaj da te veoma gotive strani obavestajci, siptari, ustase i svi ostali koji otvoreno zele da Srbije vise nema na karti Sveta.
Subota 12.05.2012. 16:28
Šta je hemije prošlo kroz tebe! Mendeljejev bi ti pozavideo!
Subota 12.05.2012. 17:20
ala je ovaj prso..načisto! Ali da mu diler zakine gram..osetio šta je krađa..xaxaxa!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online