Subota 12.05.2012.
15:34
Beta

Čeda: Tomo priznaj poraz, nema krađe

Lider LDP-a Čedomir Jovanović
 

"Ne postoji nijedan ozbiljan argument u prilog tome da se u Srbiji dogodila velika izborna krađa. Ni mi nemamo nijednu činjenicu o organizovanoj zaveri", kazao je Jovanović novinarima na Studentskom trgu u Beogradu, gde je započeo kampanju pred održavanje ponovljenih izbora za gradsku skupštinu na 16 biračkih mesta.

Jovanović je ukazao da u Srbiji postoje aljkavosti i nepravilnosti, ali da u tome ne treba tražiti alibi za izborni neuspeh.

"Uvek je do sada znao da prizna izborni rezultat. Neka to učini i ovoga puta", poručio je Jovanović Nikoliću. On je, takođe, istakao da je u Srbiji potreban dogovor i da je, pre svega, potrebno pozvati sve građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora.

"Potrebni su i naprednjaci i Nikolić i Demokratska stranka i ono što mi imamo. Potrebni smo jedni drugima", kazao je Jovanović.

On je poručio da formiranje vlade nije buvlja pijaca i da će o konkretnim rešenjima biti govora nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

"Ne bežimo od vlade, ali nam je veoma važan sastav vlade i šta će ta vlada raditi", poručio je Jovanović.

Na podsećanje novinara da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da je dogovor sa LDP-om moguć ako ta stranka prilagodi svoju politiku, pre svega u vezi sa Kosovom i Republikom Srpskom, Jovanović je rekao da će i na to odgovoriti posle drugog kruga predsedničkih izbora.

"Zamislite da ja sada odgovorim tako na vaše pitanje da neko zaključi da ne postoji mogućnost našeg dogovora sa DS-om i socijalistima", kazao je Jovanović.

Povodom rezultata na lokalnim izborima u Beogradu, gde prema dosadašnjim rezultatima LDP nije ušla u gradsku skupštinu, Jovanović je poručio da nije ljut na Beograd i da se nada da će nakon ponavljanja izbora na 16 biračkih mesta LDP imati svoju odborničku grupu u skupštini srpske prestonice.

2024 © - Vesti online