Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 09.05.2012.
16:05
Beta A

Omerović: Samo se u Srbiji rehabilituju fašisti

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za rad i boračka pitanja Meho Omerović danas je, povodom Dana pobede nad fašizmom, izjavio da se samo u Srbiji rehabilituju oni koji su bili fašisti ili su im služili.

Meho Omerović

"Danas je najslavniji dan u istoriji moderne Evrope. Dan kada je pobeđeno najveće zlo 20. veka - fašizam. Zato je Dan pobede nad fašizmom i dan kad su stvoreni temelji moderne i ujedinjene Evrope. Antifašizam je ugrađen u taj temelj", naveo je Omerović. Prema njegovim rečima, tada je Srbija bila deo antihitlerovske koalicije i jedna od pobednica nad fašizmom.

"Danas smo kandidati da postanemo deo evropske porodice. Međutim, teško da nas iko tamo razume jer se Srbija odriče svog jedinog i stvarnog antifašističkog pokreta. Srbija se danas stidi dela svoje istorije koja je oslobodilačka, evropska i antifaštička", kazao je Omerović.

Kako je rekao, stideti se tog doprinosa u borbi protiv fašizma, isto je što i stideti se i žrtava koje su pale na tom antifašitičkom i evropskom putu.

Evropa čiji punopravni član Srbija želi da postane, ne stidi se niti žrtava niti spomenika koje im je podigla, rekao je Omerović i dodao da se u Evropi od grobova zločinaca i onih koji su služili fašizmu ne pokušavaju napraviti mesta hodočašća, već su oni sakriveni da se ne bi povampirili i napravili novo zlo.

"Nigde u Evropi se ne rehabilituju oni koji su bili fašisti ili su im služili. Samo u Srbiji", kazao je Omerović.

Prema njegovim rečima, Dan pobede nad fašizmom je i poslednja i najjača prepreka pokušajima oživljvanja tog zla Drugog svetskog rata.

"Zbog toga danas moramo da se setimo ko je od prvog dana bio na pravoj a ko na pogrešnoj strani istorije", kazao Omerović.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2012. 16:02
Само се у Србији радикални исламисти не називају правим именом...
Sreda 09.05.2012. 17:15
Mora da misli na Sulju veličanstvenog! Gde će veća rehabilitacija od te??? Osmanlija naše pretke tamanio nabijao na kolac,decu odvodio u janičare,silovao žene i t d------!!!!!! a na TV je romantični neki hebac koji ima brdo žena !!!! Nego Meho....kako ti se ono paraprađed zvao?
Sreda 09.05.2012. 17:44
ovaj tudjinac iz tuzle bi da odredjuje srbiji ko je fasista, a ko ne. najstrasnije je sto sedi u skupstini ,a sa srbijom nikakve veze nema. oce li biti poslanika i iz donje papue,jugosloveni? dokle naivnosti srbi iz srbije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online