Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 08.05.2012.
05:30
Beta A

Đilas: U vladu sa strankama "evropske orijentacije"

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je DS spreman da pravi vladu sa strankama "evropske orijentacije", među koje je svrstao koaliciju oko socijalista, Liberalno-demokratsku partiju i Ujedinjene regione Srbije.

"Možemo u vladu sa SPS, LDP i URS"
 

"Želimo da se sa strankama koje dele evropske vrednosti, to su SPS-PUPS-JS, LDP i URS, dogovorimo kako će izgledati Srbija u naredne četiri godine", rekao je Đilas.
 

On smatra da su građani dajući DS-u podršku od 22 odsto poručili da ne veruju da Srpska napredna stranka može da radi bolje od demokrata, ali da su isto tako strankama u vlasti poručili da neke stvari mora da se menjaju.
 

"Nama su građani rekli: dobro mi ne vidimo da su promene to što donosi SNS, mi hoćemo da vi nastavite, ali želimo da neke stvari menjate", rekao je Đilas koji je odbacio mogućnost da DS pravi vladu sa SNS-om.
 

Upitan o izjavi lidera SPS-a Ivice Dačića da želi da bude premijer, Đilas je rekao da će se o vladi razgovarati posle drugog kruga izbora za predsednika države.
 

Upitan o takozvanim belim listićima, odnosno građanima koji su poništili svoje listiće, Đilas je rekao da to "zaista nikako ne razume".
 

"To je jedan deo Beograđana koji smatra da niko nije dovoljno dobar da bi za njega glasao. Ne shavatam zašto bi neko izašao na izbore da bi predao beli papir. To je loše", rekao je Đilas i dodao da mu je, ipak, mnogo više žao što veliki broj građana nije izašao da glasa.

Čeda: Ja ću da glasam za Tadića

 

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je izjava Ivice Dačića da želi mesto premijera "nedopustiva", jer je ta stranka osvojila 14 odsto glasova, to jest manje od DS-a i SNS-a.


"Presedan je da neko ko izađe iz izbora sa 14 odsto kaže da ne želi ništa drugo nego da bude predsednik vlade", rekao je Jovanović.
 

Jovanović je rekao i da će na predsedničkim izborima, 20. maja, glasati za Borisa Tadića.
 

"Ne mogu da podržim Tomislava Nikolića na ovim predsedničkim izborima". Što se tiče Borisa Tadića ja sam za njega glasao i 2008. godine i tu nema nikakvih tajni", rekao je predsednika LDP-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.05.2012. 09:01
Na našoj političkoj sceni u krajnjem slučaju, svako sa svakim- hoće.
Utorak 08.05.2012. 07:36
Опет је власник Београда... има управне одборе... они су на пијаци... воле то људи, воле...
Utorak 08.05.2012. 06:35
Prostak, dokle ce da nas drzi za budale? Pa po statistici SNS je pobedio, ali on vec zna prljave stare igre sa Dacicem i Co., trgovinu ko da vise i ko ce moci sa kim. Sta onda tumaci "za idiote" sta su biraci porucili i sta su hteli? Ko njih pita, uostalom i glasaju da bi odrzali to malo poslova pod lokalnim mafijaskim vlastima, i nista drugo i ne misle. U svakoj ozbiljnoj drzavi bi zbog ovakvih izjava sebe izbrisao zauvek sa scene. Ovako sve je moguce u "mladoj" demokratiji, koja se tek korupcijom formira, tu su budalastine i budale svakodnevna pojava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online