Utorak 08.05.2012.
05:30
Beta

Đilas: U vladu sa strankama "evropske orijentacije"

"Možemo u vladu sa SPS, LDP i URS"
 

"Želimo da se sa strankama koje dele evropske vrednosti, to su SPS-PUPS-JS, LDP i URS, dogovorimo kako će izgledati Srbija u naredne četiri godine", rekao je Đilas.
 

On smatra da su građani dajući DS-u podršku od 22 odsto poručili da ne veruju da Srpska napredna stranka može da radi bolje od demokrata, ali da su isto tako strankama u vlasti poručili da neke stvari mora da se menjaju.
 

"Nama su građani rekli: dobro mi ne vidimo da su promene to što donosi SNS, mi hoćemo da vi nastavite, ali želimo da neke stvari menjate", rekao je Đilas koji je odbacio mogućnost da DS pravi vladu sa SNS-om.
 

Upitan o izjavi lidera SPS-a Ivice Dačića da želi da bude premijer, Đilas je rekao da će se o vladi razgovarati posle drugog kruga izbora za predsednika države.
 

Upitan o takozvanim belim listićima, odnosno građanima koji su poništili svoje listiće, Đilas je rekao da to "zaista nikako ne razume".
 

"To je jedan deo Beograđana koji smatra da niko nije dovoljno dobar da bi za njega glasao. Ne shavatam zašto bi neko izašao na izbore da bi predao beli papir. To je loše", rekao je Đilas i dodao da mu je, ipak, mnogo više žao što veliki broj građana nije izašao da glasa.

Čeda: Ja ću da glasam za Tadića

 

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je izjava Ivice Dačića da želi mesto premijera "nedopustiva", jer je ta stranka osvojila 14 odsto glasova, to jest manje od DS-a i SNS-a.


"Presedan je da neko ko izađe iz izbora sa 14 odsto kaže da ne želi ništa drugo nego da bude predsednik vlade", rekao je Jovanović.
 

Jovanović je rekao i da će na predsedničkim izborima, 20. maja, glasati za Borisa Tadića.
 

"Ne mogu da podržim Tomislava Nikolića na ovim predsedničkim izborima". Što se tiče Borisa Tadića ja sam za njega glasao i 2008. godine i tu nema nikakvih tajni", rekao je predsednika LDP-a.

2024 © - Vesti online