Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.04.2012.
07:47
Beta A

Jusufović: Zukorlić ne zna da se ponaša

Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović ocenio je danas da predsednički kandidat Muamer Zukorlić "ne zna da se ponaša" u političkim vodama.

Predsednički kandidat Muamer Zukorlić "ne zna da se ponaša" u političkim vodama, ocena je čelnika SDP-a
 

Jusufović je Zukorlićev poziv Rasimu Ljajiću i Sulejmanu Ugljaninu da ga podrže u prvom krugu izbora okarakterisao kao "gubljenje kompasa" kandidata koji podršku "nije zatražio samo od kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića".


Zukorlić je na jednom predizbornom skupu pozvao Ugljanina, Ljajića i "ostale novonastale političare" da podrže njegovu kandidaturu za predsednika.


"Time će ostaviti priključak kako bi se nakon izbora pokazali da i ono poslednje u njima nije umrlo već da su Bošnjaci i da su spremni da se vrate u bošnjački red", izjavio je Zukorlić.


Jusufović je ocenio da Zukorlić svojim političkim delovanjem čini uslugu Tomislavu Nikoliću.


"To što je tražio podršku od Borisa Tadića, Ljajića i Ugljanina, jasno govori da traži glasove kandidata koji su za Evropu. Svaki glas za Zukorlića je glas za Nikolića, koji je zajedno sa njim na suprotnoj strani", rekao je Jusufović.


Generalni sekretar SDP-a je ocenio i da podrška Rize Haljimija, predsednika Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa, Muameru Zukorliću predstavlja trgovinu "vrednu 200.000 evra".


Haljimi, koji je i nosilac liste "Koalicije Albanaca preševske doline" koja učestvuje na parlamentarnim izborima, izjavio je da PDD podržava Muamera Zukorlića.


"Imamo kontakte sa predstavnicima muftije Zukorlića koji su nam pomogli sa 500 potpisa podrške iz Sandžaka kada nam je hitno bilo potrebno za prijavljivanje izborne liste za parlamentarne izbore, takođe on je predstavnik manjina koji se zalaže za prava Bošnjaka ali i ostalih manjina, pa i Albanaca u preševskoj dolini", kazao je Haljimi.


Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević prethodno je zatražio je od svih kandidata za predsednika Srbije zatražio da se izjasne o Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji.


Rezolucija ovog veća, usvojena početkom marta ove godine u Novom Pazaru, navodi da je Bošnjacima u Sandžaku uskraćeno pravo na službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma, na obrazovanje na tom jeziku, na zaštitu i unapređenje bošnjačkog kulturnog nasleđa i na ravnopravnu zastupljenost u državnim organima i službama sa javnim ovlašćenjima.


U tom dokumentu se takođe traži rasvetljavanje i procesuiranje odgovornih za teška krivična dela nad Bošnjacima tokom 1999. godine i sprovođenje programa povratka izbeglih, raseljenih i prognanih Bošnjaka.


Bošnjačko nacionalno veće će na osnovu izjašnjavanja predsedničkih kandidata "preporučiti Bošnjacima kojem predsedničkom kandidatu da daju glas u prvom krugu izbora za predsednika Republike Srbije", navodi se u Džudževićevom pismu.


Džudžević je i kao predsednik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka (BDSS) izjavio da poržava Sulejmana Ugljanina i njegovu izbornu listu na svim nivoima.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.04.2012. 11:50
Pre 20 godina nije bilo nikakvih Bosnjaka u Srbiji. To koji sada tvrde da su Bosnjaci, su ljudi (ili njihovi potomci) koji su se rodili u Srbiji, i nikad ranije nisu bili Bosnjaci. Sta recimo ako sutra Uzicani proglase da su oni Hercegovci po nacionalnosti, i da hoce da im se omoguci na hercegovackom jeziku da se obrazuju? Kako tretirati taj i slicne slucajeve koji se mogu sutra javiti? Koliko znam u Americi verske sekte ne mogu proglasiti neku novu naciju koja bi bila zvanicno priznata, a pogotovo ne traziti od vlasti da im otvara skole na nekim novim jezicima, koje do tada nisu koristili. Npr skole na SPANGLISH-u, u Kaliforniji.
Sreda 25.04.2012. 09:41
Slijedeci korak je da se kandiduje za Papu, samo da sa jednom opd svojih limuzina ode do Rima i sredjena stvar. To Zukorlic trazi pare i moc. Da zivi u nekoj Muslimanksoj zemlji davno bi ga izbicevali po golom dupetu. Da bi neko bio Musliman onda mora da zivi kao Musliman. Zukorlic cim otvori usta prekrsi to pravilo a o njegovom luksuziranju i bogacenju da i ne govorim dok mu narod zbog bijede i siromastva bjezi u zapadnu evropu i Tursku.Hajde Efendija daj malo sirotinji tog bogastva, sta si se stisko, budi Musliman bar jedan sat ako nemozes duze.
Sreda 25.04.2012. 13:01
Zukorlić nabavio novi automobil sa oznakama MUFTY Izdavanje ovih tablica, pored propisanih troškova registracije, muftiju je koštalo oko 80.000 dinara, a ovo nije prvi put koristi lične oznake za svoje i vozila iz svoje pratnje. a pare za struju nema..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online