Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 23.04.2012.
20:06
Beta A

Čeda: Mi smo zaostala zemlja

Kandidat Preokreta za predsednika Srbije Čedomir Jovanović izjavio je u ponedeljak da je njegov cilj da sa građanima od Srbije napravi evropsku zemlju i da je to moguće uraditi tek kada u zemlji bude uspostavljen red.

Čedomir Jovanović: Naša je obaveza da zaposlimo Srbiju
 

"Mi smo zaostala zemlja. Mi smo društvo koje se nije reformisalo u skladu sa načinom na koji se reformisao preostali svet. Bilo bi nam lakše da je bilo više pameti prethodnih godina i više razumevanja. Stvarnost nam je ovakva zato što živimo u loše organizovanoj državi. Umesto tumaranja od danas do sutra potrebna je vizija koja je pred nama. Ovde svi traže posao. Zato je naša obaveza da zaposlimo Srbiju", rekao je Jovanović na skupu u Raškoj, a saopštio Preokret.


Jovanović je naveo da političari ne bi trebalo da nude posao građanima i tako kupuju glasove, nego da stvore političke pretpostavke za normalan razvoj zemlje.


"Nikada više Srbijom ne sme upravljati ona politika koja ispred sebe postavlja pitanje cene ideja", rekao je Jovanović.


Jovanović je grajanima Raške poručio da od njih "ne traži glasove, nego dogovor".


"Potrebno je da napravimo državu. Mi svoju zemlju nemamo i zato smo ovako izgubljeni i usamljeni. Danas je naša zemlja u svemu drugačija od sveta koji smo mi pravili. Mi živimo u društvu sa najvećom inflacijom. U zemlji u kojoj najbrže raste stopa javnog duga. Zemlja koja je prosečno najstarija u Evropi", rekao je Jovanović.


Jovanović je naveo da 50 odsto mladih ne vezuje svoju budućnost za Srbiju, u kojoj je pola stanovništva nepismeno, a 30 odsto đaka iz škola izlazi funkcionalno nepismeno.


"Treba da se opametimo. Mi nismo društvo koje sebi može da dozvoli da živi u nekom velikom zbegu", istakao je Jovanović.


Kandidat Preokreta je naveo da je posle izbora potrebno da utvrditi redosled politika koje će se sprovoditi i mesto koje svako ima u tim politikama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.04.2012. 20:11
Капмања „Преокрета“ Чедомира Јовановића, Вука Драшковића истог оног Вука који је „злих“ деведесетих наступао као патетични пијетистички верник (каквих истина има код нас али веома мало и на њих се гледа као на људе у прелести што Вук до данас није успео да провали) а који данас са својих нових а заправо старих атеистичких позиција сматра да ако и има раја ЕУ је три пута већи рај (или што би рекао народ – „веру за вечеру“) и најстаријег кандидата за парламент (старијег чак и од Кркобабића) Захарија Трнавчевића, чија коалиција ништа осим пута у благодети Европе не обећава, али са србомрзачким изјавама не посустаје ни за Зукорлићем а ни за Хашимом Тачијем, Чанком и осталом екипом „сврстаних“.
Ponedeljak 23.04.2012. 20:15
Захваљујући теби и теби сличнима на жалост јесмо. Искрено се надам да ћеш на изборима остати испод црте као и Динкић. -Узгред препоручујем свима да погледају филм ,,Тежина ланца". У том филму можете видети многе занимљиве ствари, између осталог и како је настао Г17+ и због чега. Убрзо ћете схватити зашто им је најважније да контролишу министарство економије и народну банку.
Ponedeljak 23.04.2012. 20:26
Nije mi jasno kako daju prostora u medijima ovom stranom placeniku, zemunskom cigancetu, cedi drogi, CIA-inom mezimcetu.. Sve je, samo ne RODOLJUB.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online