Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 18.04.2012.
06:48
Beta A

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da ta stranka nikada neće odustati od povraćaja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.

Nenad Čanak: Ne odustajemo od povraćaja imovine
 


"Mi smo znali da će vraćanje imovine Vojvodini ići teško i sporo, ali mi nikada nećemo odustati od onoga što je nakon mog dogovora sa premijerom Mirkom Cvetkovićem ušlo u taj zakon", rekao je Čanak na predizbornom skupu u Irigu.


Precizirao je da su u pitanju poljoprivredno zemljište koje nije u privatnom vlasništvu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Novosadskog sajma, Radiotelevizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, kao i Rudnik u Kovinu i legati.


"Siguran sam da će sve ono što sam nabrojao u najskorije vreme biti vraćeno. U svakom slučaju, to je ništa u odnosu na ono što mislimo da Vojvodini pripada, ali je važno da se uvede princip da se ne može nekažnjeno uzimati tuđe i da se to kad-tad vrati pravim vlasnicima", kazao je Čanak.


Povodom današnje preporuke Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da televizije prestanu da emituju predizborni spot LSV u kojem se govori da je Vojvodina pokradena prilikom prodaje Naftne industrije Srbije, Čanak je rekao da će ta stranka "nastaviti da stvari naziva pravim imenom".


"Vrlo je zanimljivo da od svih propagandnih kampanji nekom smeta samo spot LSV zato što konkretizuje prodaju NIS-a. Ja ne znam zašto je to tako, ali sam siguran da nas to neće obeshrabriti i da ćemo nastaviti da stvari nazivamo pravim imenom", porucio je Čanak.


Lider LSV-a je rekao i da će ta stranka, ukoliko RRA misli da treba da ćuti, "napraviti spot u kome će ćutati".

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 06:57
U obor ! Pa tamo rokci do mile volje !
Sreda 18.04.2012. 07:10
Ти ниси само срамота за Србски народ, ти си срамота за људски род! Класичан тииитоистички југословен који је плаћен да у Србији шири крватско становиште и културни геноцидни модел. А у самом Војводству србском имаш мање од 1 одсто гласача?! Е, томе ће после ових избора доћи крај. А, онда гледај шта ћеш...
Sreda 18.04.2012. 10:44
Canak je imao 66 kg kad je usao u politiku dreknuvsi na sav glas GDE SU NASE PARE!!!??? A vidi ga sad.Ima 166 kg. "5 kola rucne izrade,dve kuce sa bazenima a sa dolarima i sa zlatom ne zna sta ce".Ali nije se lazno stideo,nije se uopste stideo!Razumite coveka.Usao je u politiku da bi se najeo.Ah zamalo da zaboravim: jos sedi sa ovima sto mu kradu NASE PARE!!! Ne brinite,ovo sto sada kaki on to samo pred izbore.Eh Cvarak nas...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online