Sreda 18.04.2012.
06:48
Beta

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

Nenad Čanak: Ne odustajemo od povraćaja imovine
 


"Mi smo znali da će vraćanje imovine Vojvodini ići teško i sporo, ali mi nikada nećemo odustati od onoga što je nakon mog dogovora sa premijerom Mirkom Cvetkovićem ušlo u taj zakon", rekao je Čanak na predizbornom skupu u Irigu.


Precizirao je da su u pitanju poljoprivredno zemljište koje nije u privatnom vlasništvu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Novosadskog sajma, Radiotelevizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, kao i Rudnik u Kovinu i legati.


"Siguran sam da će sve ono što sam nabrojao u najskorije vreme biti vraćeno. U svakom slučaju, to je ništa u odnosu na ono što mislimo da Vojvodini pripada, ali je važno da se uvede princip da se ne može nekažnjeno uzimati tuđe i da se to kad-tad vrati pravim vlasnicima", kazao je Čanak.


Povodom današnje preporuke Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da televizije prestanu da emituju predizborni spot LSV u kojem se govori da je Vojvodina pokradena prilikom prodaje Naftne industrije Srbije, Čanak je rekao da će ta stranka "nastaviti da stvari naziva pravim imenom".


"Vrlo je zanimljivo da od svih propagandnih kampanji nekom smeta samo spot LSV zato što konkretizuje prodaju NIS-a. Ja ne znam zašto je to tako, ali sam siguran da nas to neće obeshrabriti i da ćemo nastaviti da stvari nazivamo pravim imenom", porucio je Čanak.


Lider LSV-a je rekao i da će ta stranka, ukoliko RRA misli da treba da ćuti, "napraviti spot u kome će ćutati".

2024 © - Vesti online