Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 08.04.2012.
02:22
Dnevnik A

Vlasi: Briga nas ko će pobediti na izborima

Bivši visoki jugoslovenski funkcioner sa Kosova Azem Vlasi izjavio je da Kosovo nije zainteresovano za to ko će pobediti na izborima u Srbiji, niti očekuje da će se politika Beograda prema Prištini promeniti, ko god da na izborima pobedi.

"Ne vredi nam da se sekiramo zbog ovakvog ili onakvog izbornog, rezultata u susedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla", rekao je Vlasi za novosadski "Dnevnik".

Mi gledamo svoja posla: Azem Vlasi

On je dodao da je javnost na Kosovu pre četiri godine mislila da će biti drugačije, kada je na izborima u Srbiji pobedila opcija koja se zaklinjala u Evropsku uniju, a onda se pokazalo da ona "u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

Vlasi je ocenio da će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktuelnoj izbornoj kampanji imati mnogo manji uticaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

"Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je nezavisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne", kazao je Vlasi.

On nije isključio mogućnost sporadičnih ekscesa na Kosovu, a kao primer takvog incidenta naveo je slučaj kada su pripadnici srpske Žandarmerije uhapsili pripadnike Kosovske policije.

Vlasi je taj događaj naznao "kidnapovanjem dva kosovska policajca", koje je naredio ministar srpske policije i lider SPS-a Ivica Dačić.

Prema Vlasijem rečima, ti policajci su "u dogovoru s Kforom patrolirali u pograničnoj zoni, i to sa kosovske strane, kako bi sprečavali šverc".

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.04.2012. 08:06
E moj vlasi siptarcino stara.Znas ti dobro da je istina gorka .Kosovo je ogrezlo u najdublji kriminal svake vrste,nije nezavisno niti ce ikada biti,( jer da bi bilo nezavisno mora da postane clan mnogih medjunarodnih organizacija i da vas prizna ceo svet,sto sigurno nece uciniti Rusija,Kina,Indija,Brazil,ITD sto cini 4/5 svetske populacije ).Sto se Srbije tice ona ima i suverinetet i teritoprijalni integritet priznat od gore navedenih drzava pa cak i od vasih "prijatelja sa zapada".Zato idi na odmor u Guantanamo kod tvojih amera jer te kod nas ceka isti samo nesto malo blaze (nismo mi amerikanci da davimo ljude i radimo im ostale za njih uobicajene stvari)KiM je deo Srbije i i uvek ce biti.
Nedelja 08.04.2012. 06:52
Србин Мирослав Илић „киднапован“ на очиглед оца у митровачкој КПС станици!? http://facebookreporter.org/2012/04/08/србин-мирослав-илић-„киднапован-на/
Nedelja 08.04.2012. 08:16
Vlasi a dal te bas briga ako na vlast dodje neka stranka koja ce biti bliska sa Rusima? .Eto odmah ne 1000 vojnika i policajaca na koje imamo pravo rezoluciji 1244 nego 10 000.Sta ces onda?Ti znas da se svoje brani zivotom a vi ste dodjosi iz albanije gde treba da se vratite.Star si covek i jos nisi naucio da su Kosovo i Metohija deo Srbije i da ce zauvek ostati u Srbiji.PS Pozdravio te Ajdemi Popusi i Bil Klinton i reko ti da dodjes kod njega u ovalnu sobu u beloj kuci sto pre.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online