Nedelja 08.04.2012.
02:22
Dnevnik

Vlasi: Briga nas ko će pobediti na izborima

"Ne vredi nam da se sekiramo zbog ovakvog ili onakvog izbornog, rezultata u susedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla", rekao je Vlasi za novosadski "Dnevnik".

Mi gledamo svoja posla: Azem Vlasi

On je dodao da je javnost na Kosovu pre četiri godine mislila da će biti drugačije, kada je na izborima u Srbiji pobedila opcija koja se zaklinjala u Evropsku uniju, a onda se pokazalo da ona "u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

Vlasi je ocenio da će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktuelnoj izbornoj kampanji imati mnogo manji uticaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

"Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je nezavisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne", kazao je Vlasi.

On nije isključio mogućnost sporadičnih ekscesa na Kosovu, a kao primer takvog incidenta naveo je slučaj kada su pripadnici srpske Žandarmerije uhapsili pripadnike Kosovske policije.

Vlasi je taj događaj naznao "kidnapovanjem dva kosovska policajca", koje je naredio ministar srpske policije i lider SPS-a Ivica Dačić.

Prema Vlasijem rečima, ti policajci su "u dogovoru s Kforom patrolirali u pograničnoj zoni, i to sa kosovske strane, kako bi sprečavali šverc".

2024 © - Vesti online