Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.04.2012.
09:12
Beta A

LDP: Samo je DS naš sigurni budući partner

Prvi na listi "Čedomir Jovanović - Preokret" na izborima u Beogradu Dejan Ranđić kazao je danas da Liberalno demokratska partija (LDP) posle izbora neće učestvovati u pukim matematičkim koalicijama koje se zasnivaju na namicanju većine, umesto na poštovanju principa i programa.

 Samo je DS naš sigurni budući partner: Dejan Ranđić

"Kroz ovo iskustvo tokom prethodne četiri godine pre svega vidimo Demokratsku stranku (DS) kao našeg budućeg partnera", kazao je Ranđić agenciji Beta.

On je naveo da podrška LDP posle lokalnih izbora 6. maja neće biti bezrezervna i bez ikakvog zareza, kao što nije bila ni protekle četiri godine, i da će LDP posle izbora ponovo postaviti vrlo jasno šta su to ciljevi koje treba zajedno ostvariti u Beogradu.

Ranđić je rekao da LDP može da pravi koaliciju sa strankama koje vide mogućnost i potrebu da se Srbija, kao i Beograd, afirmiše u pravcu moderne države koja stremi evropskim trendovima i promenama.

Kako je naveo, i pre izbora je potreban dogovor o tome u kom pravcu treba da se kreće Beograd a ne da se čekaju izborni rezultati da bi se tek tada videlo koja matematička koalicija će moći da formira vlast za naredne četiri godine.

"Potrebno je unapređenje, promena u odnosu na dosadašnji razvoj Beograda iako je savršeno jasno da je Beograd bio bolji deo Srbije u smislu razvoja infrastrukture", naveo je Ranđić i dodao da očekuje da LDP kroz izborni proces napravi dogovor sa građanima u kom pravcu treba da se razvija Beograd u narednom periodu.

Ranđić je naveo da je među osnovnim pravcima razvoja Beograda koje nude LDP i "Preokret" departizacija i da je LDP dokazao da je departizacija moguća i da je ta stranka spremna da je sprovodi ne samo deklarativno kroz predizborna obećanja nego kroz konkretno delovanje.

"Mi smo pre tri i po godine upravo to uradili za razliku od drugih. LDP je 2008. na različite pozicije, od upravnih odbora do pozicija gradskih sekretara, članova gradske vlade, ili direktora javnih preduzeća delegirali ljudi koji nisu ni tada bili članovi LDP a nisu ni danas", naveo je Ranđić.

Ranđić je kazao da Beograd mora da privuče evropske i svetske investicije kroz olakšice za ulaganje, da ima jasnu strategiju razvoja preduzetništva, jasno definisano tržište gde će svako ko ima dobru ideju i plan imati šansu da uspe, kao i da stvori ambijent za razvoj.

Prema njegovim rečima, za Beograd koji treba da bude svetska metropola bitan je i sistem vrednosti koji se ne ogledale samo u kilometrima asfalta i urednosti zelenih površina, nego i u kulturnim sadržajima.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.04.2012. 11:18
Svi sve mogu da pričaju, te oću sa ovim i onim, neću sa ovim i onim. Ali stvari se uvek postave na svoje mesto i uvek se okupe isti oni koji duvaju u istu tikvu. A narod to zna.
Utorak 03.04.2012. 12:29
Buduci!? Vi ste kao njihovo usvojeno dete a tu nema buduci ili prosli.
Utorak 03.04.2012. 16:53
KAO DA SI OTKRIO TOPLU VODU ? KADA TO NISTE BILI ZAJEDNO ? ZAO MI JE SRBIJE, KO SVE NE ROVARI NJOME !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online