Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 13.03.2014.
01:17
B. Grujić - Vesti A

Predizborna... tuča (4): Maturantima po 2.000 dinara

Da li ste zainteresovani da glasate, plaćamo 2.000 dinara, direktno je pitanje koje stranački aktivisti postavljaju novosadskim srednjoškolcima koje zateknu u školskom dvorištu, objavila je Radio-televizija Vojvodine. Oni svedoče da nije u pitanju jedna partija, a kako je u pitanju dobar džeparac mnogi pristanu na dogovor.

Jedan od protesta Zrenjaninaca zbog zatrovane vode

U Vojvodini se stranke koriste i drugim metodama, a verbalni su najjeftiniji i najubojitiji. Mnogima se čini da je autonomija Vojvodine odlično prevozno sredstvo do vlasti.


Tako se Čedomir Jovanović na sav glas promoviše kao borac za autonomiju Vojvodine, što mu na prošlim izborima u mnogim mestima nije obezbedilo da pređe cenzus. U to ime zrenjaninski poslanici iz suprotnih tabora poželeli su Jovanoviću da nekada i LDP ima barem jednog odbornika ili poslanika.

Šuto i rogato

Na predizborni miting naprednjaka, koji je održan u hali Spens u Novom Sadu, pristiglo je i 15 autobusa iz Pančeva. Tokom govora Aleksandra Vučića došlo je do incidenta kada je čovek iz publike pokušao da dođe do bine, ali ga je obezbeđenje zaustavilo.
- Udružiće se i šuto i rogato da bi pokušalo da stvari vrati unazad. Lopovi i kriminalci neće upravljati Srbijom i soliti nam pamet kako se Srbija leči - poručio je Vučić.

Zrenjaninski ligaši osuli su drvlje i kamenje po SNS-u, ističući da je u vlast primila svoje doskorašnje najveće neprijatelje, radikale, sve pod izgovorom dobrobiti svih građana i građanki Zrenjanina. Branislava Jovanov, predsednica Izvršnog odbora Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, tvrdi da prosečan Zrenjaninac i Zrenjaninka više ne mogu da razumeju ko šta i gde radi, a pogotovo zašto. Komentarišući imenovanje Gorana Tajdića, člana Srpske radikalne stranke, za novog v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija na poslednjoj sednici gradske skupštine, Branislava Jovanov je rekla je da su time zrenjaninski naprednjaci u svoje redove primili dojučerašnje najveće kritičare. A upravo je desetogodišnji problem vode zatrovane arsenom glavni politički i predizborni pik mnogih.


Politička organizacija Treća Srbija proziva LSV da zloupotrebljava i predstavlja kao stranačku akciju građanski protest u Zrenjaninu povodom problema kvaliteta vode u tom gradu.


- Taj degutantni politički marketing i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena još je problematičniji kada se zna da odgovornost za katastrofalnu situaciju u vodosnabdevanju Zrenjanina u velikoj meri nosi upravo LSV koja kao višegodišnji deo vlasti nije učinila ništa kako bi problem bio rešen ili saniran - naglašava se u saopštenju ove organizacije.


Na nedavnom mitingu demokrata u Zrenjaninu, predsednik stranke Dragan Đilas rekao je da je došao u grad koji 10 godina nema vodu za piće, a da je sadašnja vlast uspela da zaustavi projekat izgradnje fabrike vode. Od Užica se, naveo je, napravila velika priča, a Zrenjanin se na to već navikao.

Predizborna... tuča

1. Politički pecaroši i birači udavače

2. Polomiću ti glasačku ruku

3. Obračun sa demokratijom

- Zrenjaninci su, kako čujem, samo za kupovinu vode dali skoro 60 miliona evra, a fabrika koju smo mi dogovorili košta skoro duplo manje od toga. Vlast koju ste vi, dragi moji Zrenjaninci, dobili je jedna od najgorih u Srbiji, a nije to lako, konkurencija je velika jer je za ovoliko loših vlasti u Srbiji zaista je teško biti najgori - naglasio je Đilas, koji je takođe bio deo "ovoliko loših vlasti u Srbiji".


Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić je otišao korak dalje i obnarodovao da je DS jedina stranka koja sebe ne vidi kao udavaču Aleksandra Vučića i da svako ko se preporučuje za koaliciju sa SNS-om sebe preporučuje za saučesništvo u daljem propadanju zemlje. Većina medija ignoriše senzacionalno dobru vest da je Vojvodina proglašena za najbolju regiju za investicije u Evropi jer prednost dobijaju kojekakve starlete!


Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić tvrdi da bi se predizborna kampanja sa pravom mogla nazvati "holivudskom", naročito po količini novca koja se na nju troši.


Sledeći nastavak - Predizborna... tuča (5): Tri glasa za kanalizaciju

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.03.2014. 04:15
СРС СРБИЈА ЧЕКА ШЕШЕЉА
Četvrtak 13.03.2014. 10:56
Nedam glas nikome i tačka!
Petak 14.03.2014. 14:52
2.000 dinara za glas. Pa to je ponižavajuće malo, u odnosu na ono šta će dobijati ti koji budu izglasani kao poslanici u parlamentu. U odnosu na njihove plate, bonuse, benificije, članstvo u Upravnim odborima i sva druga primanja. A to što su u Zrenjaninu u SNS primili radikala, tobože ljutog protivnika, pa to je smešno, kakvog ljutog protivnika. Primili su i primaju svoje bivše drugove radikalčiće. A što Zrenjanin nema vodu, pa imate zrenjaninsko pivo i uživajte.Ali zato prohrlite svi u ranim jutarnjim časovima na birališta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online