Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 31.03.2012.
08:12
Blic A

Banke ne daju Nikoliću kredit za kampanju

Srpska napredna stranka još nije krenula u ozbiljnu medijsku kampanju, mada su još pre dve nedelje raspisani izbori. Razlog je novac, jer, kako piše beogradski ”Blic”, naprednjacima do sada nije odobrila kredit nijedna banka, iako ga, kako je najavljeno, svojim stanom garantuje lider partije Tomislav Nikolić.

Vratiće pare, tako mu politike: Tomislav Nikolić
 

SNS još nije zakupila nijedan bilbord, niti je platila emitovanje televizijskog spota. Na TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom nije zakupljen nijedan termin, a pitanje je i kada će do toga doći.


Kako za ”Blic” kaže Aleksandar Vučić, zamenik predsednika naprednjaka, razlog nije predizborna taktika, već nedostatak novca.


- Obišli smo pola banaka po Srbiji i nijedna nam još nije odobrila kredit. Ne mogu da verujem da se to dešava - navodi Vučić.


Lideri SNS su bankama izložili svoj biznis plan i službenicima objasnili da će posle izbora imati najmanje 80 mandata, iako će po njihovim procenama osvojiti bar 100 poslaničkih mesta.
 

Uslovi banaka

U bankama su za ”Blic” rekli da nemaju posebne kredite namenjene za finansiranje stranaka, kao i da se partije kad traže pozajmicu tretiraju kao pravna lica. Kako su nam objasnili, na stranke gledaju kao na udruženja građana, one, kao i ostali klijenti, moraju da imaju osiguranje ili garanciju da će kredit moći da vrate.

- Imamo čist posao, a faktor rizika je nula. SNS nije neka mala partija i ne strepimo da li ćemo proći cenzus. Očekujemo da ćemo iz budžeta posle izbora dobiti bar milion evra za troškove predizborne kampanje i od toga, naravno, u ratama vraćati kredit. Ako im to nije dovoljno, ne znam šta jeste. Očigledno je da je odobravanje kredita zabranjeno protivnicima vlasti - smatra Vučić.


Lideri SNS su više puta rekli da nameravaju da se za finansiranje predizborne kampanje zaduže i uzmu dva ili tri kredita, ali je sada dovedeno u pitanje da li će dobiti ijedan. Tomislav Nikolić je najavio da će čak svojim stanom garantovati za pozajmicu, a deo novca biće obezbeđen i od donacija. Kako tvrdi Vučić, do sada je od privrednika i prijatelja stranke obezbeđeno svega 250.000 evra, što je daleko od sume koja je potrebna za ozbiljnu kampanju.


- Ono što su naši simpatizeri uplatili, to nije dovoljno - dodaje on.

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2012. 09:06
Ovo stvarno nije logicno... Ako imaju oko 100000 simpatizera i clanova ,neka svako da po 10 e i eto im za kampanju...Jedino ako ne veruju rodjenoj stranci pa ne daju..xaxa..ali kako onda da veruju oni koji nisu njihovi glasaci..? Po vikiliksu a sto je potvrdio i G.Seselj oni su dobili dosta novca sa zapada u svrhu razbijanja SRS i dolaska na vlast...gde su i te pare? Za veoma kratko vreme su otvorili i opremili kancelarije i u skoro svim vecim mestima Srbije..Od kojih para?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online