Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 08.02.2012.
20:37 >> 20:41h
Beta A

Tadić: Štedite struju!

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas građane, instutucije i preduzeća da štede električnu energiju pred predstojeće "ledene dane" i obećao da tokom ovog meseca neće biti isključenja struje.

Štedljivo za nacionalnu bezbednost: Boris Tadić u Crnoj Travi

Tadić je posle razgovora s predstvanicima opštine Crna Trava, u kojoj je pre mesec dana proglašena vanredna situacija zbog zavejanih puteva i stanovnika, rekao da je život u takvim uslovima "pitanje nacionalne bezbednosti" i pozvao na štednju struje.

On je pozvao građane da gase sijalice, lokalne samouprave da gase dekorativno osvetljenje, a firme da gase reklame.

Predsednik Tadić je kazao da će razgovarati s predstavnicima Elektroprivrede Srbije da u narednom periodu, u kom se očekuju ledeni dani, nikome ne bude isključena struja.

On je dodao da će "naložiti" da se pronađe način da najsiromašnije stanovništvo u februaru ne bude "opterećeno plaćanjem struje".

Tadić je kazao da je došao u Crnu Travu da vidi kako funkcioniše država u vanrednim okolnostima.

Protokolom je bila predviđenja poseta crnotravskom selu Zlatanci, ali se od toga odustalo.

Najsiromašniji bez računa za struju?

Tadić je kasnije posetio opštinu Surdulica prilikom čega je rekao da očekuje da Vlada i Elektroprivreda Srbije prihvate njegov predlog da oko 100.000 socijalno ugroženih domaćinstava bude oslobođeno plaćanja struje za februar.

Tadić je u izjavi Radio-televiziji Srbije apelovao na građane da štede struju i da očiste sneg ispred svojih kuća i zgrada, kao i da skinu ledenice sa krovova.

"Predložio sam i verujem da će Vlada i Elektroprivreda Srbije ispuniti da se za februar oko 100.000 domaćinstava liši plaćanja računa za elektricnu energiju", rekao je Tadić i pozvao građane da budu solidarni u situaciji kada se zemlja suočava sa vremenskim nepogodama.

Tadić je posebno je ukazao i na opasnost od poplava nakon što sneg bude počeo da se topi i pozvao vlasti da očiste kanale za odvod.

"Na Dunavu ima skoro 100 kilometara leda, a opasnost od poplava postoji na Ibru kod Kraljeva", rekao je Tadić i dodao da treba preventivno reagovati pre nego što sneg počne da se topi.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 20:41
Pa nego sta nego stedimo , odakle bre da platimo Bolje OSLOBODI racun od placanja RT pretplate , ionako su selektivne vesti i.......... da ne pricam mnogo....
Sreda 08.02.2012. 20:59
Какве популистичке изјаве, да опросте најсиромашнијима струју за фебруар. Све би то било лепо да струја неће бити опроштена општинским и државним бирократама из редова ДС-а који редовно примају плату, радили или не радили, а не стварно сиромашнима. Просто ме занима како ће то да опрости најсиромашнијима, кад је њима струја већ давно исечена. Хоће ли влада Србије и да опрости кирије закупцима локала, који немају посла. Бензин власнимима аутомобила ил можда грејање тајкунима који имају највеће трошкове за одржавање својих вила. Тадићу боље је било да си омогућио људима да раде и да зараде, па сад не би било сиромашних на стотине хиљада, ја бих рекао и на милионе. Поздравио вас Чаушевски!
Sreda 08.02.2012. 20:43
i NA KOSOVU FALI STRUJE..TAKO KAZU...DODI PREDSEDNICE NA KAFU U GRAND.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online