Sreda 08.02.2012.
20:37 >> 20:41h
Beta

Tadić: Štedite struju!

Štedljivo za nacionalnu bezbednost: Boris Tadić u Crnoj Travi

Tadić je posle razgovora s predstvanicima opštine Crna Trava, u kojoj je pre mesec dana proglašena vanredna situacija zbog zavejanih puteva i stanovnika, rekao da je život u takvim uslovima "pitanje nacionalne bezbednosti" i pozvao na štednju struje.

On je pozvao građane da gase sijalice, lokalne samouprave da gase dekorativno osvetljenje, a firme da gase reklame.

Predsednik Tadić je kazao da će razgovarati s predstavnicima Elektroprivrede Srbije da u narednom periodu, u kom se očekuju ledeni dani, nikome ne bude isključena struja.

On je dodao da će "naložiti" da se pronađe način da najsiromašnije stanovništvo u februaru ne bude "opterećeno plaćanjem struje".

Tadić je kazao da je došao u Crnu Travu da vidi kako funkcioniše država u vanrednim okolnostima.

Protokolom je bila predviđenja poseta crnotravskom selu Zlatanci, ali se od toga odustalo.

Najsiromašniji bez računa za struju?

Tadić je kasnije posetio opštinu Surdulica prilikom čega je rekao da očekuje da Vlada i Elektroprivreda Srbije prihvate njegov predlog da oko 100.000 socijalno ugroženih domaćinstava bude oslobođeno plaćanja struje za februar.

Tadić je u izjavi Radio-televiziji Srbije apelovao na građane da štede struju i da očiste sneg ispred svojih kuća i zgrada, kao i da skinu ledenice sa krovova.

"Predložio sam i verujem da će Vlada i Elektroprivreda Srbije ispuniti da se za februar oko 100.000 domaćinstava liši plaćanja računa za elektricnu energiju", rekao je Tadić i pozvao građane da budu solidarni u situaciji kada se zemlja suočava sa vremenskim nepogodama.

Tadić je posebno je ukazao i na opasnost od poplava nakon što sneg bude počeo da se topi i pozvao vlasti da očiste kanale za odvod.

"Na Dunavu ima skoro 100 kilometara leda, a opasnost od poplava postoji na Ibru kod Kraljeva", rekao je Tadić i dodao da treba preventivno reagovati pre nego što sneg počne da se topi.

2024 © - Vesti online