Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 08.02.2012.
06:02
Alo A

Dušan Petrović kandidat za premijera?

Dušan Petrović je za sada najozbiljniji kandidat Demokratske stranke za budućeg premijera! Kako "Alo!" saznaje u vrhu ove partije, na poslednjem zasedanju Predsedništva DS-a, ime aktuelnog ministra poljoprivrede i potpredsednika stranke više puta je pominjano u svojstvu mandatara buduće vlade.

Visoka pozicija u stranci donosi mu premijersko mesto: Dušan Petrović
 

Ni sam Petrović, za koga se zna da se visoko kotira u stranci i da je jedan od najbližih ljudi i čovek od poverenja predsednika Srbije Borisa Tadića, kako tvrde upućeni, nije gadljiv na ovu funkciju.
 

- Dušan Petrović je dugo u stranci, godinama je bio i zamenik predsednika i obavljao najrazličitije nepopularne poslove. Prihvatio se i resora poljoprivrede u rekonstruisanoj vladi, što je generalno bio vruć krompir. Zbog svega toga, pre svega zbog lojalnosti stranci i njenom predsedniku, jasno je vrhuški DS-a stavio do znanja da očekuje da u ovom izbornom krugu ne bude preskočen - objašnjava izvor lista blizak Petroviću.
 

Istovremeno, doduše nešto tiše, kao moguć kandidat za naslednika Mirka Cvetkovića pominje se i Božidar Đelić. Naime, kredibilitet bivšeg potpredsednika vlade za evrointegracije znatno je porastao nakon što je održao obećanje i 9. decembra podneo ostavku, jer Srbija nije dobila kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. Posle ove odluke, Đelić je počeo mnogo bolje da se kotira u stranci, ali i među građanima, a simptomatično je i to što se nakon odlaska s funkcije uključio u kampanju demokrata i počeo da obilazi Srbiju.

Ipak, ruku na srce, Đelić se u sličnoj poziciji nalazio još 2007. godine, kada je bio i zvaničan kandidat DS-a za ovo mesto. Tada je poručio da mu je "san da bude premijer Srbije kada budemo ulazili u EU". Međutim, kako je jedan od uslova Demokratske stranke Srbije tada bio da ovo mesto pripadne Vojislavu Koštunici, Đelić se zadovoljio mestom potpredsednika.
 

Mediji su nedavno spekulisali i da bi Demokratska stranka za mandatara buduće vlade mogla da predloži aktuelnog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kao i njegovog kolegu iz resora rada i socijalne politike Rasima Ljajića.
 

Izvesno je da su svoje pretenzije ka ovoj funkciji javno izneli lider URS-a Mlađan Dinkić, kao i prvi čovek SPS-a i prvi zamenik aktuelnog premijera Ivica Dačić. Svoju kandidaturu najavio je i lider naprednjaka Tomislav Nikolić, dok su iz DSS-a poručili da su spremni da predlože svog lidera Vojislava Koštunicu.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 07:37
Oni nas stvarno urnebesno zasmejavaju! Ovaj grdji od Cvetka i Zivka zajedno...xaxa..
Sreda 08.02.2012. 08:02
AUU!!Tek onda smo nadrljali.Stipe Mesic je unistio SFRJ a OVAJ ce Srbiju.
Sreda 08.02.2012. 09:40
Aко се нема ништа боље, ни ово чудо нам не треба; не треба поготово због реченице: ''....lojalnosti stranci i njenom predsedniku...''. А председник је деспот Борис I; и не говори се бадава да је у Србији на сцени партиодеспотија, ал' не знам зашто то овај народ подржава учествујући у бирању деспота заокружујући му странку.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online