Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 07.02.2012.
20:08
Beta A

Ko je kriv za situaciju na Kosmetu?

Poslanici opozicije su danas na sednici Odbora Skupštine za Kosovo i Metohiju podržali najavljeni referendum Srba na severu pokrajine dok su predstavnici vladajuće koalicije ponovili da je on nepotreban.

Odbornici opozicije su odbacili i vladin tromesečni izveštaj o Kosovu koji je bio na dnevnom redu tvrdeći da je "nepotpun i nejasan" i da je dokaz, kako su naveli, štetne politike Vlade Srbije u južnoj pokrajini.

Opozicija i vlast nastavili sa međusobnim optužbama na sednici Odbora Skupštine za Kosovo i Metohiju
 

Odbornici Srpske radikalne stranke, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije su glasanjem odlučili da ne prihvate izveštaj vlade o merama koje je preduzela u protekla tri meseca radi stabilizovanja situacije u pokrajini, uprkos tome što su poslanici vlasti ukazivali da se prema poslovniku o izveštaju ne može glasati već da ga Odbor "samo prima k znanju".

Vladin izveštaj su kritikovali Nemanja Šarović iz SRS-a i Slobodan Samardžić iz DSS-a, koji su tvrdili da je štetan i protiv interesa Srba u južnoj pokrajini.

"Izveštaj je politički pamflet. Rezultat Vlade Srbije je propast i odustajanje od suvereniteta i integriteta Srbije", rekao je Šarović. Samardžić je kritikovao vladu da, kako je rekao, ne brani teritoriju Kosova i Metohije već da nastoji da Srbima u pokrajini obezbedi prava manjina.

"Tadićev plan govori o pravima manjina, a ne o odbrani teritorija", rekao je on govoreći o planu predsednika države Borisa Tadića o Kosovu i Metohiji. I Šarović i Samardžić su podržali nameru lokalnih vlasti na severu Kosova da održe referendum na kome bi se građani izjasnili da li prihvataju kosovske institucije.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović odbacio je optužbe opozicije, tvrdeći da nema nijednog argumenta za krtikovanje vladine politike već da opozicija samo "blati" vlast.

"Nema konkretnih zamerki izveštaju", rekao je Bogdanović i naveo da je vlada iznela stav da je referendum na severu Kosova nepotreban, ali je negirao tvrdnje opozicije da Vlada Srbije vodi kampanju protiv onih koji ga organizuju.

I ova sednica Odbora za Kosovo i Metohiju je protekla u međusobnim optužbama vlasti i opozicije ko je odgovoran za tešku situaciju u pokrajini.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 20:26
ma Slobo ko po obicaju. Za sve je Slobo kriv. Mamu vam kretensku
Utorak 07.02.2012. 20:27
Pametni ljudi znaju sta je stetno a sta ne,a ovaj Bogdanovic ce doci na KiM ali kako ce otici sam ce videti a ako ne vidi videce njegovi.
Utorak 07.02.2012. 21:02
"Tadićev plan govori o pravima manjina, a ne o odbrani teritorija", rekao je on govoreći o planu predsednika države Borisa Tadića o Kosovu i Metohiji To je jedna ona crna "tacka" u planu ,,koje su ostale 3 ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online