Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.06.2017.
21:53
Blic A

Opozicija neće kod Vučića: Samo jedan čovek spreman da razgovara

Sva je prilika da novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće imati baš "šareno" društvo kada naredne nedelje bude razgovarao o sastavu nove vlade, jer će mu se malo ko, bar kada je reč o opoziciji, na njih i odazvati, piše "Blic".

A. Čukić
Opozicija odbija da razgovara sa novim predsednikom: Aleksandar Vučić

Naime, Vučić je najavio da će od ponedeljka razgovarati sa predstavnicima svih izbornih lista o mandataru buduće vlade, jer je to njegova zakonska obaveza.

Na te razgovore bi, takođe po propisima, trebalo da budu pozvani predstavnici svim izbornih lista u Narodnoj skupštini, i ono što je sigurno odazvaće mu se predstavnici SNS i SPS. Retko koji opozicionar, bar kako su njeni predstavnici rekli "Blicu", biće na "Vučićevom kanabetu" u Predsedništvu Srbije. Po svemu sudeći, Vučić će se ispričati sa svojim koalicionim partnerima - SPS i JS, kao i svojom SNS.

U Demokratskoj stranci (DS) kažu da njihovi predstavnici na Andrićev venac neće ići.

- U zemlji u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu besmisleno je da bilo ko bude deo takozvanih razgovora, koji su očigledna predstava za javnost. U tome DS ne želi da učestvuje - bili su decidirani u DS.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je pitanje odlaska kod Vučića nazvao "bizarnim".

- Ne pada nam na pamet da idemo na razgovore kod Vučića - rekao je kratko Tadić.

Ni predstavnici Dveri neće na razgovore.

-Nećemo ići na na razgovore kod onoga ko je pokrao izbore - kažu u ovom pokretu.

Šefica poslaničke grupe "Spas Srbije" Sanda Rašković Ivić kaže da se neće odazvati na poziv da ide kod Vučića na kauč.

- Neću da idem jer je ovo izrugivanje demokratiji u kome neću da učestvujem. On već ima u glavi i kadrovska rešenja i ko će biti premijer, a mi treba da učestvujemo u svemu tome. Ja ne želim da budem deo toga - kazala je Rašković Ivić.

Kod Vučića će, međutim, otići predsednik LDP Čedomir Jovanović.

- Ići ću kod Vučića kao što sam išao i kod svakog drugog predsednika kada se razgovaralo o formiranju vlade. Pred zemljom svako od nas ima svoje obaveze, on da nas pozove i sasluša, a ja da mu kažem, na čemu insistira LDP - rekao je Jovanović.

Još uvek neodlučni

Odluku o tome da li će sesti na kanabe još nisu doneli SRS, DJB i Nova stranka.

Vojislav Šešelj, predsednik SRS kaže da još nije dobio poziv, a kada stigne o razgovorima će odlučiti predsednički kolegijum radikala. Dosta je bilo u subotu 3. juna organizuje skupštinu na kojoj će članovi doneti odluke i usvojiti strategiju za nastavak delovanja i posle toga će saopštiti stav o odlasku na razgovore. Poziv još čeka i Nova stranka Zorana Živkovića, koji je rekao da razne najave raznih stvari preko medija, koje se dobrim delo ni ne dese, ne shvata ozbiljno.

- Kada dođe poziv, odlučićemo da li ćemo na njih i otići - kazao je Živković za "Blic".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.06.2017. 22:22
Ma hajte molim vas.pa malo će se libiti a onda će potrčati u zagrljaj vlasti.Pa zbog čega su inače na ulici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online