Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 01.02.2012.
14:17
Beta A

Diković: FHP produbljuje nacionalnu mržnju

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković izjavio je da su optužbe Fonda za humanitarno pravo neistinite i da se takvim istupanjem produbljuje mržnja na prostoru bivše Jugoslavije, kako bi neko na tome profitirao.

Ljubiša Diković

"Istupanjima poput ovog produbljuje se mržnja na prostorima bivše Jugoslavije. Kao da je nekome stalo da se rane nastale u sukobima nikad ne zaleče, nego da stalno budu izvor nestabilnosti i da neko na tome profitira", rekao je Diković u intervjuu za magazin "Odbrana".

Diković je rekao da su optužbe o tome da je on učestvovao u ratnim zločinima neistinite i da to predstavlja udar na Vojsku Srbije kao stabilnu i uglednu instituciju i udar na funkciju načelnika Generalštaba.

"Paradoksalno je mišljenje Fonda za humanitarno pravo da sam za pogibiju pripadnika Vojske u svojoj državi 1999. godine kriv ja, a ne teroristička organizacija koja je izvela napad i ubila ljude", rekao je on.

Govoreći o optužbama Fonda za humanitarno (FHP) pravo načelnik Generalštaba je rekao da nije mogao da počini bilo kakva nedela 1995. godine kao komandant 16. graničnog bataljona, jer je dužnost komandanta predao 30. avgusta 1994. godine.

"Napisano je da sam 1998. godine naredio da se neki bager odveze iz Belaćevca u Rašku i tamo proda, a te godine 37. motorizovana brigada nije ni bila na prostoru Kosova i Metohije, tamo je upućena tek 1999. godine", naveo je on, u odgovoru na optužbe FHP.

Nevladina organizacija FHP u utorak, 23. januara, optužila je Dikovića da je učestvovao u ratnim zločinima nad albanskim civilima u ratu na Kosovu, gde je bio komandant 37. brigade motorizovane pešadije Vojske Jugoslavije.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac odbacio je te optužbe i ocenio da je to saopštenje "potpuno lažno, a u nekim segmentima i monstruozno". Šutanovac je izjavio da očekuje adekvatnu reakciju državnih organa i najavio da će Diković zatražiti zaštitu na sudu.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je da ne postoji bilo kakav osnov za sumnju da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković kriv za ratne zločine.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.02.2012. 14:19
Te nevladine organizacije koje sire mrznju i za sve optuzuju samo Srbe,a ne vide sva zla pocinjena Srbima..treba pod hitno zabraniti! Koji mazohista treba biti pa slusati njihove lazi!
Sreda 01.02.2012. 14:23
ma shta se pravdash jado....hapsite to smece od kandicke....
Sreda 01.02.2012. 14:55
Поред "Срба", као што је Наташа Кандић, мислим да се Свети Сава, Св. Симеон Мироточиви, Свети Стефан Првовенчани, Милутин и Драгутин, Св. Кнез Лазар, Карађорђе, Краљ Петар Ослободилац, Никола Тесла, Алекса Шантић, Јован Дучић, Јосиф Панчић, Михајло Пупин, Св. Владика Николај...никад више не би изјаснили као Срби, када би видели какве "Србе" имају... Е, јадни ми са њима...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online