Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 31.01.2012.
15:21
Beta A

Nikolić: Kandidovaćemo uglednog građanina za predsednika

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da će ta stranka naći "uglednog građanina" Srbije za funkciju predsednika Republike, bio on njen član ili ne, i ponovo odbacio mogućnost koalicije s Demokratskom strankom.

Tomislav Nikolić

"U slučaju pobede na izborima, ne želim da preuzimam ingerencije predsednika vlade sa funkcije predsednika Republike, zato što to nije dobro, jer kad predsednik ne poštuje Ustav, građani mogu da ne poštuju zakon", rekao je Nikolić u intervjuu za novi broj lista Cord.

On je dodao da naprednjaci kandidovanjem "uglednog građanina" žele da predsedniku Srbije Borisu Tadiću pokažu da nisu zadovoljni načinom na koji je on shvatao svoju funkciju.

Nikolić je pozvao Tadića da se stavi na parlamentarnu listu njegove Demokratske stranke (DS) ako želi da pokaže koliko DS vredi, jer će ga tu očekivati politički dvoboj iz kojeg će neko izaći kao pobednik, baš kao na predsedničkim izborima.

Nikolić je ponovio da ne postoji nikakva mogućnost da posle izbora Vladu Srbije formira "velika koalicija" SNS-DS. Predsednik SNS-a je naveo da će, ako bude izabran za premijera Srbije, njegov prvi potez biti da odmah razgovara sa EU, a "sa Rusijom može i dan kasnije, i dva dana kasnije".

Nikolić: Ako izgubimo izbore, odlazim

Korać: DS i SNS nemaju pojma kako da spasu Srbiju

"Naš prioritet je da odlučimo sa EU jesmo li prihvatljivi za status kandidata, za pregovore i članstvo u EU ili ne. Za sada ne vidim razloge da prekidamo razgovore i da prekidamo da uređujemo državu onako kako zahtevaju uslovi koje ima EU", rekao je Nikolić.

Upitan o saradnji s Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, on je odgovorio da ta saradnja ne može biti predizborna, a da će posle izbora zavisiti od toga da li ona "može da ispunjava program SNS-a".

"Imaćemo najširu moguću listu kakva još nije postojala u Srbiji. Ona će verovatno uskoro biti zatvorena što se tiče političkih stranaka, ali će skoro svakog dana imati nove članove - udruženja, esnafska udruženja, sindikate...", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.01.2012. 15:46
Imamo mi ugledne ljude prave patriote..ali tesko ce i jedna stranka takvu funkciju...citaj kolac--- prepustiti nestranackoj licnosti..osim DSA mozda.
Utorak 31.01.2012. 18:01
1. Николићу, предлажем ти да се оканеш празних прича и да јавности и гласачком телу одговориш на следећа питања: 1) да ли си за улазак Србије у НАТО? 2) да ли и ти сматраш да ЕУ нема алтернативу? 3) да ли си безрезервно за целовиту Србију (са Косметом, наравно)? 4) да ли си против неуставног Статута Војводине? 5) да ли ћеш повући захтев за измену Устава Србије? 6) да ли ћеш правити колаицију са досманлијама ( ДС и остали компрадори)? 7) да ли за отказивање преговора са шиптарима, поништавање постигнутих неуставних споразума, отказивање споразума о Еулексу и инсистирање на примени Резолуције 1244? ...
Utorak 31.01.2012. 22:41
Nadam se da taj ugledni građanin neće biti opet Crnogorac!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online