Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.01.2012.
10:19 >> 11:17h
Alo A

Političari pevaju i za bakšiš

Mada u javnosti uglavnom imaju savršen imidž, srpske političare van radnog vremena gađaju u žicu uglavnom "grešne" pesme za koje su spremni da otvore buđelar i zakite muzikante.

Tako neki u kafanama "dotiču dno života", drugi se drže kafanske devize "bolje biti pijan nego star", a ima i onih koji tek uz kapljicu sebi priznaju da "nije život jedna žena“.


Da je i predsednik Srbije Boris Tadić pravi balkanski veseljak, svedoči video-snimak koji već mesecima kruži internetom. Na snimku se u podgrejanoj atmosferi vide šef države i njegov kum Dragan Šutanovac kako zagrljeni, u sevdahu, pevaju pesmu "Sliku tvoju ljubim". Ganut pesmom, predsednik je, kako red nalaže, zakitio muzičare novčanicama, a bakšiš za nastup je zaradio i Šutanovac.

Mlađan Dinkić, jedini političar koji za sebe može da kaže da je zaradio muzički dinar, ne krije da je ljubitelj kafane. Ma koliko da se izdaje za rokera, ume da bude meraklija uz tamburice. Po pravilu, za svoje društvo naručuje "Jesu l’ dunje procvale" i "Poznaćeš me i po mraku".

- Naravno da zapevam uvek kad sam u dobrom društvu i uz dobar orkestar. Tamburice obožavam. Volim stare narodne pesme, ali najčešće zapevam uz pesme svog prijatelja Harisa Džinovića - kaže Dinkić za "Alo!“.


Kafanski repertoar nije stran ni Rasimu Ljajiću, koji kaže da ga posebno diraju sevdalinke i kompletan repertoar Tome Zdravkovića. Ipak, top tri su mu: "U lijepom starom gradu Višegradu", "Kad ja pođoh na Bembašu", "Dotak’o sam dno života".


Ni ministar vera i dijaspore Srđan Srećković ne poriče da voli zvuke s ovih prostora, ali patriotski isključivo naručuje "Vidovdan"!

Ivica Dačić je u svojoj stranci i neprikosnoveni lider u pesmi. Nema mikrofona pored kojeg Ivica može ravnodušno da prođe.

- Volim da zapevam, i to uglavnom hitove Halida Bešlića i Harisa Džinovića. Svoj repertoar upotpunio sam još nekim pesmama, pa tako sad zapevam i "Bolje biti pijan nego star", a ako je pored mene neka pevačica, u duetu otpevamo "Jorgovane" - ispričao nam je Dačić.


Prva dama srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović otkriva za "Alo!" da joj i kafanska veselja idu od ruke, i to uz starogradske pesme.


- Može se reći da sam čovek koji ume da se prepusti meraku. U kafani kad je društvo raspoloženo uživam u starogradskoj muzici. Počinjem s "Bele ruže, nežne ruže", a završavam sa "Oči čornije"- priznala je Slavica.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, kao svaki primeran zet, najradije se veseli uz hitove svog tasta Miroslava Ilića. Tako u kafani prvo naručuje "Nije život jedna žena" i "Polomiću čaše od kristala", a nastavlja uz hit Hanke Paldum "Ja te pjesmom zovem" i "Miljacku" Halida Bešlića.


- Ako je društvo poznato i veselje dobro, onda i zapevam, ali retko - rekao je Šutanovac.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 10:22
Они пјевају а ми пропадамо(доће вријеме да и они закукају због онога што чине властитом народу).
Subota 28.01.2012. 12:09
Sve su sile dok je vremena sebe su upropastili a sto je najvece sranje povucice i nas sa njima u bedu i ocaj!SVE SU TO LAZOVI A PRAVOG POLITICARA DANAS NEMA TAKO DA NAMA PREOSTAJE SAMO DA SE NADAMO NEKIM DOBRIM VREMENIMA,NADA NE UMIRE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online