Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 14.01.2012.
06:33 >> 08:41h
Vestionline A

Srbi proslavili Srpsku Novu godinu

Širom Srbije na gradskim trgovima, uz muziku, vatromet, kuvano vino i rakiju, dočekana je Nova godina po Julijanskom kalendaru.

Vatromet kod Hrama Svetog Save

Tačno u ponoć petominutnim vatrometom obasjano je nebo iznad Hrama Svetog Save u Beogradu. Episkop hvostanski Atanasije služio je moleban i poželeo uspešnu i blagoslovenu Novu godinu.

Srpska nova godina dočekana na severu Kosova

 

Na severu Kosova i ove godine po tradiciji obeležena je smena stare i nove godine po julijanskom kalendaru.

 

U organizaciji Skupštine opštine Kosovska Mitrovica na Trgu braće Milić, u blizini barikade na glavnom mostu na Ibru, građane su zabavljali beogradska rok grupa "Riblja čorba" i lokalni muzičari.

 

U ponoć su ispaljivani vatrometi sa više lokacija u gradu, a u organizaciji omladine Zvečana sa kule Nemanjića nebo je osvetljeno raznim bojama.

 

U ugostiteljskim objektima na severu Kosova bilo je organizovanog dočeka nove godine, a u hramovima su održane praznične liturgije povodom svetog Vasilija Velikog.

 

Pripadnici KPS-a su tokom noći u većem broju nego inače bili na ulicama i prema njihovim informacijama većih incidenata nije bilo.

 

Obavezan dekor i ove pravoslavne Nove godine bila su razna pirotehnička sredstva koja su tokom čitave noći ispaljivana u velikim količinama.

 

Kraljevčani su na Trgu srpskih ratnika uživali u koncertu svog sugrađanina, jednog od finalista emisije "Prvi glas Srbije" Filipa Mitrovića. 

Više hiljada gostiju Zlatibora dočekalo je Novu godinu po Julijanskom kalendaru na Kraljevom trgu, uz trubački orkestar Ivana Jovanovica iz Uzica i tamburaški orkestar "Čarolija". U ponoć je priređen vatromet.


Uz trube višestrukog pobednika Sabora trubača Dejana Lazarevića, slavilo se na gradskom trgu u Čačku. Na gradskom trgu u Leskovcu nastupio je Goran Bregović sa "Orkestrom za svadbe i sahrane".


Haris Džinović pevao je u Prokuplju, a Željko Joksimović u Lazarevcu. U Nišu, doček je organizovan na Trgu svetog Save, uz Zvonka Bogdana.  U Šapcu je nastupio Vlatko Stefanovski. Veselo je bilo i na Đačkom trgu u Kragujevcu, Vranju, Surdulici, uz trubače i lokalne bendove.


Doček je organizovan i u Jagodini, gde su nastupile "Zvezde granda" Milica Pavlović, Mišel Gvozdenović i Nikolina Kovač.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2012. 08:00
SVIM VERNICIMA NASE SVETE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE CESTITAM NOVU 2012-TU U SVE VAM NAJLEPSE ZELIM !
Subota 14.01.2012. 08:27
Sve najbolje i dobro zdravlje povodom Pravoslavne Nove godine.
Subota 14.01.2012. 09:47
i ja sam je proslavila radno...bez obzira SVIM SRBIMA SIROM VASELJENE ZELIM,ZDRAVLJE,SRECU I USPEH U 2012.SRPSKOJ NOVOJ GODINI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online