Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.01.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Slavlje uz filmsku muziku i trubače

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru večeras će biti organizovan na trgovima u više gradova širom Srbije, Republike Srpske, ali i u Kosovskoj Mitrovici.

A. Čukić
Hit do hita: Goran Bregović i Bijelo dugme

I dok je Beograd bio regionalni centar dobrog provoda za doček 31. januara, ovog puta u prestonici nema organizovanog slavlja. Ali, zato su restorani i klubovi puni, pa slavlje neće izostati ni u Beogradu.

Srpsku Novu godinu Nišlije će dočekati u parku Svetog Save uz Mariju Šerifović. Kako navode nadležni u opštini, predgrupa na dočeku biće La kampanela, a publiku će dodatno zagrejati trubači. Organizatori ističu da su pripremili 3D animaciju sa hrišćanskim motivima koja će biti prikazana na zidu crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Posle dočeka 31. decembra uz Čolu, Novosađani će imati još jednu žurku i to uz filmsku muziku i trubače na Trgu slobode. Više od 60 muzičara Simfonijskog orkestra Novi Sad 2021 sviraće najveće domaće i strane hitove filmske muzike. Ali, zbog debelog minusa, snega i leda koji je okovao Srbiju, muzičari će svirati u novosadskoj Gradskoj kući, dok će publika na trgu uživati putem direktnog audio-vizuelnog prenosa.

Poklon građanima Kosovske Mitrovice

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru biće organozovan i u Kosovskoj Mitrovici.
- Srbi na Kosovu čuvaju tradiciju i običaje, pa u skladu s tim svečano se obeležava i mali Božić, odnosno srpska Nova godina. Tokom dana u Kosovskoj Mitrovici organizovan je program za mališane u ulici Otvorenog srca, a decu će zabavljati mađioničari i klovnovi. Uveče na prostoru kod Tehničke škole, gde se inače održavaju ovakvi događaji, koncert će imati Đorđe David i ženski bend Ministarke koji nastupaju besplatno kao poklon građanima Kosovske Mitrovice - rekao je za "Vesti" Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa.

- Ovaj fantastičan spoj klasičnih instrumenata i popularne muzike ulepšaće i nastup vokalne solistkinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar i solistkinje Milene Srdić, a gostuje i Sergej Trifunović - kažu organizatori i ističu da će atmosferu u Novom Sadu začiniti i trubači Bobana Markovića.

I u Vrnjačkoj Banji sve je spremno za doček srpske Nove godine, a na Promenadi će nastupati JU grupa.

- Banja pod snežnim pokrivačem izgleda kao iz bajke. Tokom dana na vrnjačkoj promenadi biće besplatno podeljena riblja čorba, vruća rakija i čaj u organizaciji ribolovačkog društva Moravac - kaže direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović.

U Ribljoj čorbi, tačnije u hitovima poznatog benda uživaće Čačani.

Euforija zbog dugmića u Banjaluci

Posle 28 godina pauze u Banjaluci će zasvirati Bijelo dugme. Na trgu Krajine oriće se hitovi "dugmića" "Đurđevdan", "Da te bogdo ne volim", "Lipe cvatu"... a nastup Gorana Bregovića, Mladena Vojičića Tife i Alena Islamovića trajaće dva sata. U Banjaluci je zavladala prava euforija zbog nastupa "dugmića", a vlasnici kafana i kafića kažu da se ne plaše loše posete, jer imaju stalne goste. U jednom od banjalučkih restorana goste će zabavljati Miroslav Ilić i harmonikaš Miša Mijatović.
Dobar provod očekuje se i u Trebinju. U gradu podno planine Leotar publiku će zabavljati Željko Joksimović. Njegov koncert je poklon Trebinjaca iz Srbije rodnom gradu. On će nastupati u okviru Zimzograda pod platanima, a očekuje se veliki broj gostiju iz okolnih mesta.

- Nastupamo na Trgu u Čačku i siguran sam da će biti lepo. Mi ćemo se potruditi, kao što to uvek i radimo, da dodatno zagrejemo atmosferu - kaže gitarista benda Miša Aleksić.

Za doček srpske Nove godine na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu nastupiće Marinko Rokvić i Akapulko bend.

- Marinku Rokviću je za nastup plaćeno oko 6.500 evra, dok će Akapulko bend zaraditi nešto manje od 1.000 evra. Da ne bude zabune, njihove koncerte plaćaju sponzori - kažu u kruševačkoj gradskoj upravi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online