Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 02.01.2012.
17:42
Beta A

Petrović: DS neće sa naprednjacima

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da DS neće formirati postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, jer naprednjaci "nemaju dovoljno kapaciteta" da vode Srbiju ka Evropskoj uniji.

Dušan Petrović: Jedino DS ima kapacitete da vodi zemlju
 

"Vrlo je dobro što je SNS promenila političke ciljeve u odnosu na vreme kada su čelni ljudi te stranke bili u SRS, i da im je EU prihvatljiv cilj, ali nije ralno da će oni taj cilj i da ostvare", rekao je Petrović.

"Mislim da nemaju dovoljno kapaciteta da vode zemlju u tom pravcu i zbog toga ne vidim DS u koaliciji sa SNS", rekao je Petrović.

On je naveio da očekuje "ozbiljnu i značajnu izbornu trku" pred predstojeće parlamentarne izbore, ali je istakao da niko u Srbiji, osim DS, nema realan plan i način da postigne cilj i obavi važne poslove za državu.

Petrović je rekao da će o predizbornim koalicijama odlučiti Glavni odbor i Predsedništvo DS.

"Sa političkim saveznicima razmatramo različite vidove saradnje i na vreme ćemo doneti odluku kako će izgledati nastup DS i da li će stranka sa nekim ići u koaliciju ili će to ostaviti za posle izbora", kazao je on.

Podvukao je da DS poštuje svakoga ko učestvuje u javnom i političkom životu zemlje, ali veruje da samo ta stranka ima najrealniji i najcelishodniji plan i najveći kapacitet da
predstojeće planove i obaveze sprovede.

I Kosovo i evropske integracije

 

Petrović je poručio da DS neće promeniti politiku prema Kosovu i evropskim integracijama jer je potpuno uverena da je "nužno, obavezno i korisno voditi ovakvu nacionalnu politiku", i ocenio da "mnogi ne sagledavaju dramatične posledice koje bi promena takve politike mogla da ima za Srbiju".

 

Kako je istakao, i dalje je potreban miran pristup u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, koji neće ugroziti vitalne interese Srbije i koji će zaštititi interese Srba i ostalih nealbanaca.

 

Petrović je rekao da očekuje da će Srbija "razložnom državnom politikom" uspeti da pridobije i glasove onih zemalja koje u ovom trenutku nisu bile za to da Srbija dobije status kandidata za ulazak u EU, i da će put ka Uniji biti nastavljen.

Petrović koji je i ministar poljoprivrede i trgovine, ocenio je da je Vlada uspela da sačuva ekonomsku vitalnost zemlje i istakao da "ne postoji niko drugi u zemlji ko bi to mogao bolje da uradi".

Petrović je naveo da je to urađeno u "dramatičnim ekonomskim okolnostima", kada Srbija ima i "otvorenu dramu" oko kosovskog pitanja.


Kako je naveo, u Srbiju je u 2011. uloženo oko dve milijarde evra stranih investicija, što je, po njemu, dobar rezultat, jer je to "više stranih investicija nego što su imale zajedno Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina".

Potpredsednik DS je dodao da je svestan i da "postoji veliki broj porodica koje ne žive dobro" zbog čega će raditi na daljem poboljšanju ekonomske situacije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.01.2012. 18:40
Ти ћеш буљави у бајбок као и остала жуто-црвена банда.
Ponedeljak 02.01.2012. 18:35
Koliko znam niko od naprednjaka i nije ponudio demokratama koaliciju,naprotiv vise puta je iskljucena mogucnost koalicije sa DS.Petrovic pokusava da predstavi to kao njihov izbor a cinjenica je da su jedino naprednjaci jedina ozbiljna opozicija ovoj vlasti a koja moze da ih pobedi na izborima.
Ponedeljak 02.01.2012. 20:39
ma mi nećemo sa vama,a vi slobodno sa kim god hoćete!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online