Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.12.2011.
14:40
Beta A

Kacin: Nužan preduslov - dobri odnosi sa Kosovom

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je "nužan preduslov za brži napredak Srbije ka Evropskoj uniji normalizacija odnosa s Kosovom".

Jelko Kacin: Dogovor sa Prištinom mora da se poštuje
 

"Nužni preduslov za brže napredovanje Srbije jeste normalizacija odnosa s Kosovom", naveo je Kacin i dodao da bez pune regionalne saradnje i stabilnosti nijedna država zapadnog Balkana ne može postati članica Evropske unije.

Prema njegovom mišljenju, postignuti dogovori s Prištinom moraju se u potpunosti sprovesti, jer samo tako će Beograd moći da povrati, kako se izrazio, "poljuljani kredibilitet u očima članica EU" i dobiti status kandidata u martu 2012. godine.

Izvestilac za Srbiju smatra da je status kandidata važan korak napred ali koji puni smisao dobija ako mu brzo usledi i početak pregovora o članstvu u EU.

"Zato aktuelna vlast, i sve buduće vlade u Beogradu, moraju da intenzivno sprovode unutrašnje reforme", naveo je Kacin i dodao da su ključne reforme u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i uspostavljanje pravne države.

"Evropska budućnost Srbije je realna i zato je Beograd mora iskoristiti, jer je to u interesu Srbije i čitavog zapadnog Balkana. Ispuštena prilika bi trebalo da bude iskustvo, koje znači da je potrebno nastaviti sa sprovođenjem reformi", naveo je Kacin.

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2011. 15:27
kacine srbski narod nije zaboravio slovenacke zlocine ! platices generaciji '70 '71 i '72 za zlodela kad tad ...
Subota 10.12.2011. 15:40
Za dobre odnose unutar EU-e i dobro funkcoinisanje PROTOKOLI BRISELSKIH MUDRACA SU DECIDNI ! Plotune prvo ispaljuje celicna frau MERKEL , a ciscenje cevi,sklanjanje caura, podmazivanje sa kolomastima i uklanjanju smeca sluzi slovenski konjusar JELKA KACA [ BURE]!
Subota 10.12.2011. 17:15
Kacin nam se mnogo nasekirao što nas neće u Jevropu. Vidi mu se po faci. Jer ono on bi naš promoter za ulazak tamo kod tih čika. Ja ne spavam od dana D, još sam budan, da crknem što nas neče. Devojka koja se nudi, niko je neće. Oladite malo političari, imamo mi puno posla ovde, pustite ih da se na miru prestroje. Imaju oni svojih briga, šta ste i vi navrli. Đelić je trebao da se zahvali ovom čiki Kacinu na pomoći pa tek onda da daje ostavku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online