Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 05.12.2011.
10:04
Politika A

Masoni regularci dobili novog velikog majstora

Na izborima u Regularnoj velikoj loži Srbije Ranko Vujačić dobio 67, a Tahir Hasanović 26 glasova.

Veliki majstor Regularne velike lože Srbije Ranko Vujačić

Ovog vikenda je za velikog majstora Regularne velike lože Srbije (RVLS) izabran Ranko Vujačić, doskorašnji starešina lože Sveti Jovan u Beogradu (RVLS) i aktuelni starešina Mark lože Harmonija br. 1919, takođe u Beogradu, koja je pod jurisdikcijom Velike Mark lože Engleske i Velsa, saznaje "Politika" iz pouzdanih masonskih izvora.

Tahir Hasanović je dobio 26 glasova, Dušan Rnjak 14, a Sveta Todorović četiri glasa. Novi veliki majstor Ranko Vujačić dobio je 67 glasova u prvom krugu glasanja, posle skoro dvomesečne, neuobičajeno intenzivne predizborne kampanje.

Obelodanjivanje ovog saznanja znači vraćanje na tradicije "Politike", koja je uz dužno poštovanje prema delikatnosti rada masonske organizacije pratila njen rad. Tako je, na primer, pisano da je u Novom Sadu, u loži koja je nosila ime mitropolita Stratimirovića, 24. marta 1929. godine počela i sutradan završila svoj rad. Na skupštini je učestvovalo više od "stotinu delegata svih slobodnozidarskih loža naše zemlje", javila je "Politika" 25. marta 1929. i objavila i pismo velikog majstora Đorđa Vajferta, pročitano na toj masonskoj skupštini. Zbog bolesti on nije prisustvovao konferenciji. Tekst je ilustrovan Vajfertovim portretom, za koji ne treba sumnjati da ga je nacrtao mason Pjer Križanić, mada je izostao Pjerov karakterističan potpis.

Tada je preneto mišljenje "jednog od najpoznatijih slobodnih zidara", koji nije

I ovo:

* Nova kolonizacija sveta (2): Masoni vode Treći svetski rat

* Keopsova piramida zatvorena zbog masona?!

imenovan, da je "slobodno zidarstvo zatvorena, ali ne i tajna organizacija", pošto su masonski "statuti potvrđeni kod vlasti kao i statuti svih ostalih udruženja koja u zemlji postoje".

Ondašnji masonski uglednik je rekao da je prvi starešina beogradske neimenovane slobodnozidarske lože, a osnovana je "još u doba robovanja Turcima", bio "starešina beogradskog pašaluka Mustafa-paša". On je bio "prema Srbima toliko dobar i i nežan da su ga Srbi prozvali srpskom majkom" a "pomagao je svojski i iskreno borbu Srba protiv dahija". Član te Mustafa-pašine masonske lože bio je i vojvoda Janko Katić.

U današnje vreme, izveštavanje o godišnjoj skupštini jugoslovenskih masona predstavlja neku vrstu "nemoguće misije", uprkos svim proklamacijama o demokratizaciji i transparentnosti društva, pa onda i slobodnog zidarstva. Pogotovo zbog toga što u svetu ovdašnjeg masonstva vlada veliko šarenilo.

Regularna Velika loža Srbije, naime, samo je jedna od šest ovdašnjih masonskih loža "potvrđenih kod vlasti", nastala 1. juna 1993. godine, posle rascepa unetog u Veliku ložu Jugoslavija. A još su dve nove velike lože u postupku registracije kod Agencije za privredne registre.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.12.2011. 10:23
‎''Malo njih shvata da je Rim tajno ujedinjen sa iluminatima, masonima, ateistima, i da njihove podružnice kontrolišu banke i svetsku trgovinu. Oni takođe upotrebljavaju medije da bi manipulisali skoro sa svakim na Zemlji. Rezultat koji žele da postignu je jedna crkva i jedna svetska vlast.''(str.23)
Ponedeljak 05.12.2011. 10:54
.....setite se one: "nek nezna desnica shta radi levica"...po tome postupa katolichka crkva formirajuci organizacije i chak i religije sa kojima je prividno u sukobu......recimo masonske loze, islam itd.....
Ponedeljak 05.12.2011. 12:43
U dvadesetom veku izgubili smo preko 4-i milona Srba,a reproduktivno od pobijenih Srba moglo je danas biti preko 20-et mil.--sto bi nas ukupno moglo biti 30 miliona. OVAKVE STVARI SE slabo gde spominju. Sta su Srpske masonske loze, bez obzira koje velicine i jacine,pozitivno ucinile za Srpski narod u celini? Sudionik sam i nemi posmatrac raspada JUGE,progona Srba iz Krajine,propast na Kosovu i Metohiji i opsteg propadanje naroda!. Nigde nista pozitivno,molim neka mi neko napise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online