Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 30.11.2011.
17:59
Beta A

Protest zbog napada Kfora na srpske novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog toga što vojnici Kfora koriste silu protiv reportera srpskih redakcija koji na severu Kosova u teškim uslovima obavljaju profesionalne novinarske zadatke.

Pripadnici Kfora su u Jagnjenici sa razdaljine od 20 metara gumenim mecima pucali u grupu od desetak izveštača i snimatelja srpskih redakcija
 

U saopštenju, UNS je naveo da su "pripadnici Kfora u utorak oko 16 sati u Jagnjenici sa razdaljine od 20 metara gumenim mecima pucali u grupu od desetak izveštača i snimatelja srpskih redakcija, iako im je moralo biti jasno da je reč o novinarima na radnom zadatku". Prema UNS-u, to se desilo odmah nakon što je Kfor ispalio nekoliko patrona suzavca na lokalne Srbe koji su postavljali novu barikadu u Jagnjenici.

"Čim se situacija raščistila, grupa novinara u kojoj su bili reporteri dnevnih listova Pres i Kurir, kao i snimatelji više beogradskih televizija, prišla je da snimi novu barikadu", naveo je UNS i dodao da su ih vojnici Kfora zasuli gumenim mecima bez ikakvog upozorenja. Niko od novinara nije povređen, navodi se u saopštenju i dodaje da su pogođena dva lokalna srpska civila koji su bežali zajedno sa novinarima.

UNS je ocenio da je Kfor upotrebio nepotrebnu i neproporcionalnu silu protiv novinara i naveo da će tražiti i od međunarodnih organizacija za zaštitu novinara da protestuju zbog toga što Kfor ugrožava živote novinara.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 17:20
Pogle ih! Ko da se igraju paint ball-a! Vežbaju. Pogubljeni u prostoru i vremenu.
Sreda 30.11.2011. 22:42
"*У КОМАНДИ КФОР-А НИСУ ЗНАЛИ ЗА АКЦИЈЕ У ЈАГЊЕНИЦИ И ДУДИНОМ КРШУ На редовном састанку председника Општина и начелника Косовскомитровачког Округа са представницима међународних организација, главнокомандујућем Кфор-а за сектор север Даријусу Нобсу пренет је протест збаг бруталне акције Кфора у Јагњеници , када је пре два дана насилно уклоњена барикада и изазван сукоб у коме је више Срба повређено. Пуковник Нобс се правдао да није имао информације ни око разбијања барикаде у Јагњеници ни за покушај уклањања препреке на путу у месту Дудин крш, изјавио је после састанка председник Општине Звечан Драгиша Миловић." Izgleda da je prica o 350 000 eura tacna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online