Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 27.11.2011.
17:35
Vestionline A

SNS: Krivična odgovornost za one koji su nas zadužili

Srpska napredna stranka traži krivičnu odgovornost za sve koji su u prethodnom periodu zadužili Srbiju "bez ikakvih kriterijuma", rekla je danas članica predsedništva te stranke Zorana Mihajlović.

"SNS pita po kojim kriterijumima nas je ova vlada samo u poslednje tri godine zadužila za blizu šest milijardi evra", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Beogradu i navela da je, prema procenama ekonomista i analitičara, javni dug Srbije 80 procenata bruto društvenog proizvoda.

Vlast zadužila zemlju za šest milijardi evra: Srpska napredna stranka

Mihajlović je navela i da SNS traži od Agencije za borbu protiv korupcije da preispita rad političara koji su u prethodnom periodu bili na javnim funkcijama, a koji su se, kako je navela, neverovatnom brzinom obogatili.

"Očekujemo od Agencije za borbu protiv korupcije da nam da te izveštaje, jer imamo potpredsednike Demokratske stranke koji su vršili značajne funkcije a danas predstavljaju gotovo najbogatije ljude u Srbiji", kazala je Mihajlović.

SNS je ponovo zatražila raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer, kako je navela Mihajlović, vlada prekomernim zaduživanjem i rastom kriminala i korupcije ugrožava budućnost i dugoročni razvoj Srbije.

Govoreći o hapšenju ruskog biznismena Vladimira Antonova koji je jedan od vlasnika litvanske grupe Baltik eviejšen sistems, zainteresovane za osnivanje zajedničke aviokompanije sa Vladom Srbije, Mihajlović je rekla da se SNS zalaže da se istraži poreklo imovine svih potencijalnih kupaca državnih firmi u Srbiji.

"Tražimo da znamo poreklo imovine i kapitala onih koji će sutra privatizovati ono malo nešto što je ostalo od JAT-a", kazala je Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.11.2011. 19:49
ДС је свестан да изборе не смеју да изгубе.Време ће показати шта су све спремни да учине за свој спас.
Nedelja 27.11.2011. 20:39
Čovek či je um pomračen svesno je Srbiju doveo na rub propasti. Da li će se nešto moći popraviti, mislim to pre svega zavisi od nas..Kao prvo koliko smo spremni da se borimo za svoja prava koja nekada moraju da se ostvare velikim zalaganjem..
Nedelja 27.11.2011. 20:49
Kakve ostre osude na racun buducih koalicionih partnera?! Jeste sve u pravu sto ste rekli. Samo, kako ste ovako dobro informisani reklo bi se ili saucesnici ili insajderi?! Da ovi lopovi i vi nemate zajednickog gazdu u Briselu, bilo bi vrlo primamljivo za glasace ovo sto pricate. Ovako ne prolazi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online