Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 17.11.2011.
17:31
Vestionline A

Nikolić: Nema kandidature, nema ni vlade

Lider SNS-a Tomislav Nikolić veruje da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata, jer će EU uzeti u obzir činjenicu da bi u zemlji nastao haos, ukoliko se to ne dogodi.

Tomislav Nikolić: Brisel može da održi stranke na vlasti
 

"Ne mogu ni da zamislim šta bi sve bilo u Srbiji ako 9. decembra ne dobijemo staus - i to može da opredeli EU da taj status obezbedi" rekao je Nikolić.


Nikolić veruje da bi Vlada Srbije pala 10. decembra, ako ne bi dobili status kandidata. On ukazuje da bi eventualna negativna odluka Brisela ojačala antievropske snage u Srbiji, što nije u interesu EU.
 

Nikolić dodaje da je pitanje statusa kandidata važnije od izbornih šansi stranaka i njihovog političkog nadmetanja, te želi da Srbija dobije taj status, bez obzira na to što će takva odluka Brisela "održati u životu" stranke koje su na vlasti.

On je uveren da bi Vlada Srbije pala 10. decembra, ako ne bi dobili status kandidata, jer je sve svoje kapacitete, sve svoje mogućnosti, svoj trud da se predstavi kao dobra, vezala za to da će da spuni uslove EU i obezbedi taj status.

"Ne mogu ni da zamislim da 9. decembra saznamo da Srbija nema status kandidata, a da predstavnici vlasti mogu mirno tu noć da spavaju ili da se sutra pojave na televiziji i kažu da nije ni bitno, kao što govore o deklaraciji o Kosovu i Metohiji. Mislim da bi časni ljudi 10. decembra podneli ostavke i ne bi čekali da ih građani Srbije na to nateraju. Mi bismo morali da reagujemo, svakako" rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je kazao i da je Vlada Srbije mogla mirno da radi, da je sve radila sama "nikog ništa ne pitajući" i da ne bi imala šta da ponudi u slučaju negativnog izjašnjavanja EU.

Na pitanje šta bi on uradio, Nikolić je odgovorio da nije "u koži" predsednika Srbije i da Tadić "sam mora da izađe iz situacije, koju je sam i stvorio".

"Tadić gde god se krene oseća da mu je ta koža na toj strani tesna. Mislim da je izgubio mnogo toga što je imao i na Zapadu i na Istoku" rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.11.2011. 17:34
lopov zna sve unapred hmhm sve oni znaju i znaci da znaju da su kosovo i Metohiju vec odavno odpisali sa karte.
Četvrtak 17.11.2011. 17:43
Covek bukvalno gleda samo sebe i svoju stranku, zabole ga i za drzavu i za narod. Licemer.
Četvrtak 17.11.2011. 19:13
Cima pogledam u Tomu, kako se prenemaze, kako slozi ovu zalosnu facu, dodje mi nekako da zaplacem....zalostan covek sta ces!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online