Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 15.11.2011.
21:36
Beta A

"I Vojvodina je centralizovana"

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je večeras u Novom Sadu da je Vojvodina jednako centralizovana kao i Republika i ponovio da decentralizacija mora da bude izvedena do kraja.

Lider URS: Mlađan Dinkić
 

"Vojvodina je prema poslednjem popisu izgubila 115.000 stanovnika. Jedini grad koji nije gubio stanovništvo je Novi Sad. To govori da je Vojvodina jednako centralizovana kao Republika, što mora da se zna", rekao je Dinkić na stranačkom skupu u Srpskom narodnom pozorištu na kome su predstavljeni kandidati URS-a za skupštinu Vojvodine.

Prema njegovim rečima, decentralizacija u Srbiji se mora izvesti do kraja, a najvažniji zadatak je da novac koji sada ostaje u lokalnim samoupravama ode na prave projekte. Dinkić je kritikovao pokrajinsku administraciju govoreći da je za poslednjih 10 godina učinila malo.

"Vojvodini nedostaje dobar zakon o finansiranju, a oni koji sada imaju apsolutnu većinu u Pokrajini se plaše da to traže od Beograda", ocenio je Dinkić. Prema njegovim rečima novac, imovina i nadležnosti su ono što Vojvodina, ali i svi ostali regioni u Srbiji, moraju dobiti.

Lider URS-a rekao je da je siguran u dobar rezultat te političke organizacije na sledećim izborima u Vojvodini. On je kazao da će URS osvojiti isto toliko glasova koliko je 1990-ih osvajao bivši jugoslovenski premijer Milan Panić, koji je takođe bio prisutan na skupu.

Panić je rekao da se još '90-ih godina zalagao da Vladu Srbije vode eksperti, što tada nije moglo da prođe.

"Moramo menjati sistem, ne zato što u ovoj zemlji ne valjaju političari, nego zato što ne valja baš taj sistem koji od poštenih ljudi pravi lopove", ocenio je Panić.

On je rekao da sve partije moraju da se slože oko ulaska u Evropsku uniju, jer bez toga nema budućnost. Panić je rekao i da se zalaže za decentralizaciju Srbije jer za takav program se u celom svetu može dobiti podrška.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 21:42
Teraj se budalo u p.m. ko tebe jos slusa i cita. Zatvoricemo prvo tebe na dozivotnu robiju zato sto si sa heklerima usao u Narodnu banku Srbije i danas nas deres zelenaskom jevrejskom kamatom - nakazo kratkoprsta, maloumna Madzaro-Labusova-Mirosinkina.
Sreda 16.11.2011. 09:24
Evo procitajte ko je Dinkic!!
Sreda 16.11.2011. 09:25
Ovo prica Stanko Subotic!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online