Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Ponedeljak 14.11.2011.
17:29
Vestionline A

Panić: Došao sam da pomognem Srbiji

"Došao sam da pomognem Srbiji, Srbima i svim političkim partijama da se realizuje najvažnije pitanje za zemlju - promenu sistema", izjavio je danas FoNetu nekadašnji premijer Savezne Republike Jugoslavije Milan Panić, koji je u nedelju bio gost na konvenciji Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Milan Panić (na slici desno) je svojevremeno bio premijer SRJ
 


Panić smatra da je za rešavanje tog pitanja, ali i situacije na Kosovu, od ključne važnosti ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU).


"Najvažnije pitanje za Srbiju danas je pitanje promene sistema", rekao je Panić, ne ulazeći u detaljnije obrazlaganje šta pod tim podrazumeva, ali je istakao da se vratio kako bi pomogao da se ono reši.


Povodom učešća na konvenciji URS, Panić ponavlja da se vratio da "pomogne Srbiji, Srbima i svim političkim partijama".


Pitanje promene sistema je veoma važano i za integracije Srbije, ocenio je Panić i napomenuo da će člastvo u EU pomoći da Srbije bude, ne samo članica EU, već i bolja Srbija.


"Bio bih veoma srećan da pomognem u integraciji zemlje", rekao je Panić.
On je ocenio da je situacija u Srbiji mnogo bolja nego ranije, ali da se što pre mora promeniti sistem koji omogućava da političke stranke postanu "biznis partije koje koriste sistem da se bogate".


Članstvo u EU je najvažnije pitanje za Srbiju i stranke bi trebalo da se ujedine kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, što je uslov za sticanje kandidature, smatra Panić.


Imam ideje kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, rekao je Panić i najavio da će o tome razgovarati sa mnogim ljudima.


Rešavanje situacije na Kosovu je veoma važno za integracije Srbije, naglasio je Panić, ali je važno da i Albanci u EU vide rešenje za svoje probleme, rekao je Panić.

Panić smatra da Srbija nema razloga da strahuje od krize u evrzoni, "jer smo mi toliko mala zemlja da sa svojim izvozom, pre svega poljoprivrednih proizvoda, možemo da uspemo, čak i ako Evropa propadne, ali propasti neće biti".


Po njegovim rečima, usponi i padovi sastavni su deo kapitalizma i demokratije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 17:35
Opet citiram Slobu kako ga je on strucno opisao.."sarlatan na bicikli" i bio je Sloba u pravu
Ponedeljak 14.11.2011. 17:56
Пензионисани амерички бизнисмен, извађен из нафталина човек од 82 године, еее тај ће да спаси Србију. Политичка громада и leader SPovaca Драшковић вуК га је чак назвао српским Де Голом. Можда је требало да сачека још коју годину за политички "return". Србија Србима
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online