Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 12.11.2011.
17:08
B92 A

Trivan: SNS prepisao naš program

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan kaže da nema nijedne ozbiljne države koja od izbora do izbora menja svoje nacionalne ciljeve i nacionalnu strategiju. "Oni koji su prepisali naš program i koji, uz to, najavljuju da bi pregovarali i o statusu Kosova zaboravili su da je veliki uspeh ove vlasti što je, posle proglašenja nezavisnosti Kosova, neko uopšte sa Srbijom započeo razgovore", rekla je Trivanova, komentarišući politiku SNS prema Kosovu i Metohiji.

Jelena Trivan

One koji bi "da priznamo, eksplicitno ili implicitno, nezavisnost Kosova" Trivanova je podsetila da u EU ne žele u svom društvu zemlju koja nema nacionalnu strategiju, odnosno koja je svako malo menja.

Trivanova je rekla da DS stoga neće odustati od nacionalnih ciljeva definisanih kroz borbu za suverenitet i identitet i, istovremeno, za članstvo u Evropskoj uniji.

"Mi mislimo da nas odustajanje od jednog od ta dva cilja ne dovodi brže rešenju onog drugog. Ciljevi su međusobno uslovljeni, ali su jako naivni oni koji veruju da odustajanjem od kosovskog pitanja ili od suvereniteta Srbiju čekaju otvorena vrata i članstvo u EU sutra", istakla je Trivanova.

A"ko je uspeh u takvim okolnostima sprečiti da Kosovo ode u potpunu državnost i naterati ga da se priseti da je nelegalni deo otcepljene srpske teritorije, o čemu treba da razgovaramo, onda smo," smatra Trivanova, "načinili uspeh samom činjenicom da su Priština i Beograd u pregovaračkom dijalogu, protiv koga je u jednom trenutku bio čitav svet".

"Ja poručujem onima koji su prepisali naš program, tu pre svega mislim na Srpsku naprednu stranku, pri čemu su dodali samo jednu činjenicu koja je u ovom trenutku prilično fantastična, da će oni za razliku od aktuelne vlasti da uđu o pregovore o statusu, podsećam ih da je čitava međunarodna zajednica bila protiv pregovora, a koji se u ovom trenutku vode", izjavila je Trivanova.

Ona smatra da je "jedan od najvećih uspeha Srbije" upravo to da se s Prištinom pregovara ponovo, nakon proglašenja nezavisnosti.

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2011. 17:21
Преписали програм од вас? Добро. `Ајде сад лепо кажи, зашто онда нисте испунили ниједну тачку тог вашег преписаног програма за ове 4 године? Зашто сте радили све ово време против тог свог програма? Или можда имате неки тајни програм па радите по њему. Схватите сви ви политичари или боље написати набеђени политичари, да нисте више уопште потребни Републици Србији. Ни ДС, ДСС, СНС; СРС, СПС, Г17плус, СПО, ЛДП, ЛСВ, као и све остале регистроване странке! Нисте потребни Србији! Вама треба да се суди за издају и уништавање земље, а не да се борите за места у влади и скупштини.
Subota 12.11.2011. 18:21
Nevidim razliku izmedju DS-a i SNS-a. Tako da cu glasati za Dveri ili DSS
Subota 12.11.2011. 17:39
Trivanova kaze da su naprednjaci prepisali program DS,ali nije rekla da li je program dobar ili los.Ako je los,onda nas demokrate zavlace svih ovih godina ,a ako je dobar onda nista ne smeta i da SNS dodje na vlast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online