Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 09.11.2011.
19:09
Vestionline A

"Srbija u EU kao sused Kosova"

Poslanik Evropskog parlamenta Doris Pak izjavila je danas da će Srbija verovatno dobiti u decembru status kandidata, ali da zvanični Beograd mora da se suprostavi haosu koje su uspostavile kriminalne i druge radikalne grupe na severu Kosova.

Doris Pak: Srbija da promeni politiku prema Kosovu
 

"Smatram da je verovatno da hoće, ali Srbija do tada, uz sve do sada pomenuto, mora pokazati ozbiljnost prema krizi u severnoj Mitrovici", izjavila je Pakova za Radio Slobodna Evropa.

Na pitanje šta je to apsolutni minimum, koji Nemačka zahteva od Srbije da bi pristala da joj odobri status kandidata za EU, Pakova je odgovorila da ne može da govori u ime Nemačke jer nije ni savezna kancelarka, niti ministarka spoljnih poslova.

"Mislim, međutim, da je Angela Merkel nedvosmisleno jasno rekla da Srbija neće moći da ide dalje bez uspostavljanja normalnih susedskih odnosa sa Kosovom i u tom smislu se ne može govoriti ni o kakvom minimumu ili maksimumu", izjavila je Pakova.

Ona je rekla da se Srbiji ne postavljaju maksimalistički zahtevi i da EU samo želi da "pomogne Srbiji na tom teškom putu, da joj pomognemo zato što ima i unutrašnje probleme".

Prema mišljenju Doris Pak, Beograd ne može nemo da posmatra, već mora da se suprotstavi haosu koji su uspostavile kriminalne i druge radikalne grupe na severu Kosova, jer one samo nanose štetu Srbiji.

"Te grupe su svesne da Srbiji nanose štetu, ali to mora shvatiti i rukovodstvo Srbije i promeniti dosadašnju politiku prema zbivanjima na severu", navela je ona.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2011. 19:30
nazire li se totalna agonija. sta se to sprema srbima sa kosova i metohije. sgzodus, seoba...ebala ih zlocinacka EU.
Sreda 09.11.2011. 20:19
Дорис, хаос на простору Југославије су направиле криминалне и друге радикалне групе, на челу са НАТО-савезом, а под контролом САД и ЕУ, те се обраћаш на погрешну адресу. А суседи могу бити независне и међународно признате земље, а не окупирана територија од стране НАТО-а и остатак једне државе.
Sreda 09.11.2011. 19:37
Krajnje je vreme izbiti im iz ruku adut ucene time sto cemo glasno i jasno reci NE kriminalnoj EU. Ovakva situacija je direktna posledica politike "EU nema alternativu". Kosmet je Srbija, i to bi samo narod mogao da potvrdi masovnim izlaskom na ulice. Inace bez toga nam se vrlo, vrlo lose pise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online