Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 07.11.2011.
05:21
Večernje novosti A

"DS očekuje nadmoćnu pobedu"

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović izjavio je da DS, na narednim izborima na svim nivoima, očekuje nadmoćnu pobedu, naročito u Vojvodini, kakvu je postigla i pre četiri godine.

Dušan Elezović očekuje da DS zadrži vlast
 

"Nismo, možda, ispunili svako tada dato obećanje, jer nismo mogli da predvidimo globalnu recesiju. Uprkos ekonomskoj krizi, radili smo uporno na otvaranju radnih mesta, pretvorili Vojvodinu u najveće gradilište", rekao je Elezović u intervjuu "Novostima".

On je naglasio da nema problema u komunikaciji vojvođanskog odbora DS sa centralom stranke. Elezović smatra da je SVM u vezi sa Zakonom o restituciji "podigao nepotrebnu prašinu".

"Neko ko je optužen i osuđen za učešće u ratnim zločinima, kao ni njegovi naslednici, ne mogu da traže povraćaj imovine. Svi oni koji nisu, imaju pravo da u redovnom sudskom postupku podnesu zahtev za povraćaj imovine. Na taj način je izbegnuta kolektivna odgovornost. To se ne odnosi samo na Mađare, nego na sve nacionalne zajednice, uključujući i Srbe", istakao je Elezović.

On je podsetio da je prva od tri rate sredstava za kapitalne investicije upravo uplaćena iz republičkog u pokrajinski budžet, a reč je o sumi od oko 700 miliona od ukupno osam milijardi dinara, čiji je transfer predviđen Ustavom i Statutom i izrazio uverenje da će i ostatak sredstava pristizati po dogovoru do kraja godine.

Elezović smatra da su nerealne kritike predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, naročito povodom Zakona o javnoj svojini.

"DS je uspeo da od usvajanja Ustava 2006. pa do današnjeg dana kroz proces decentralizacije obezbedi i usvajanje Zakona o javnoj svojini, čiju blagodet će najpozitivnije osetiti lokalne samouprave. One, kao i cela pokrajina, efikasnije će raspolagati tom imovinom. To je važnije od činjenice da li će neko dobiti u vlasništvo zgradu ili dve više. A Banovina, u kojoj stoluju pokrajinska vlada i skupština, logično, u celini pripada Vojvodini", rekao je Elezović.

Upitan da li će Skupština APV do redovnih izbora raditi nesmetano sa 101, umesto 120 poslanika, pošto je 19 "duplih" funkcionera vratilo poslaničke mandate, on je odgovorio da Koalicija "Za Evropsku Vojvodinu" ima dvotrećinsku, a DS apsolutnu većinu sa 61 poslanikom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.11.2011. 05:40
Ja mislio evra a ono uplacen dzeparac za vojvodjanske lopove a ta izmisljena gradilista na njima ce posao dobiti zamisljeni radnici i ostvariti rezultate u masti bolesnog uma DS rukovodstva koji ce sve to zamisljati nocu u robijaskim krevetima pred spavanje MORE TORNJAJTE ILI CE LOPATA DA RADI!!!
Ponedeljak 07.11.2011. 05:44
Sve dok je u Srbiji ovoliko vukova,i naivnih ovaca,crno nam se pise, jer glasove daju izdajicama.poltronima,kriminalcima.licemerima koji se kriju pod imenima raznih stranaka,posebno ovih na vlasti DS i njihove koalicije koji ce da sahrane Srbiju ako i dalje budu izabrani da vladaju Srbijom.
Ponedeljak 07.11.2011. 08:33
oce to,oce.....al ako narod poludi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online