Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 06.11.2011.
03:26
Politika A

Ugljanin: Policija mrzi Bošnjake

Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu, na čijem je čelu Sulejman Ugljanin, zatražilo je od ministra policije da "hitno i bez odlaganja" podnese ostavku.

Sulejman Ugljanin traži ostavku ministra policije Ivice Dačića
 

U saopštenju veća se kaže da je ministar Dačić "još jednom pokazao da nije u stanju da građanima obezbedi sigurnost i zaštitu od policijske brutalnosti", piše "Politika".

U saopštenju se tvrdi da "postupci pripadnika policije prema Bošnjacima poslednjih godina poprimaju oblike otvorene mržnje uz obaveznu upotrebu sile", i kao dokaz navodi slučaj, kada je u četvrtak grupa mladića u Novom Pazaru, među kojima se nalazio i sin Sulejmana Ugljanina, "doživela niz neprijatnosti i bila izložena fizičkom nasilju i torturi od strane policije".

Ovim povodom Ugljanin je u petak pozvao načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Dragana Terzića i policiju da napuste Novi Pazar i Srbiju do Bajrama. Iz Policijske uprave su demantovali da je prema mladićima upotrebljena bilo kakva sila, a da su mladići privedeni zbog dojave jedne Novopazarke da su joj preprečili put vozilom, a njoj se učinilo da su naoružani.

Sin Sulejmana Ugljanina je pre tri dana dobio probnu vozačku dozvolu i vozio je bez obaveznog prisustva punoletnog lica.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je zatražio da se detaljno ispita ovaj slučaj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.11.2011. 03:46
.....a nije se javljao kad su premlacivali ili ubijali srpsku decu ti isti policajci....sad je bitno, jer su se usudili da PRIVEDU dete ministra BOSHNJAKA!!!.....moreeeeeee......u mekoj normalnoj zemlji bio bi ti ministar dubinskog kopa na prinudnim radovima u zatvorskoj reziji.....
Nedelja 06.11.2011. 03:46
A ko je i odakle je ovaj covek? Samo sumnjivim tipovima i kriminalcima smeta prisustvo policije korupcionasima i mafiji !!
Nedelja 06.11.2011. 05:22
Ministre pokazi ljekarske nalaze te golgote, sto ju je tvoj sin prosao.Vjerujem da je mu je nanijeta dusevna bol, nemjerljivih razmjera, ipak se propisno obrukao pred jaranima jbg. nije upalila ona fraza: ZNATE LI VI KO JE MOJ BABO? A mogu tek da zamislim kako je povrijedjen tvoj ministarski ego. Cuj, tamo neki policajci se drznuli, da na spomen ministrovog imena, ne okrenu glavu. Sta reci osim SRAMOTA :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online