Nedelja 06.11.2011.
03:26
Politika

Ugljanin: Policija mrzi Bošnjake

Sulejman Ugljanin traži ostavku ministra policije Ivice Dačića
 

U saopštenju veća se kaže da je ministar Dačić "još jednom pokazao da nije u stanju da građanima obezbedi sigurnost i zaštitu od policijske brutalnosti", piše "Politika".

U saopštenju se tvrdi da "postupci pripadnika policije prema Bošnjacima poslednjih godina poprimaju oblike otvorene mržnje uz obaveznu upotrebu sile", i kao dokaz navodi slučaj, kada je u četvrtak grupa mladića u Novom Pazaru, među kojima se nalazio i sin Sulejmana Ugljanina, "doživela niz neprijatnosti i bila izložena fizičkom nasilju i torturi od strane policije".

Ovim povodom Ugljanin je u petak pozvao načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Dragana Terzića i policiju da napuste Novi Pazar i Srbiju do Bajrama. Iz Policijske uprave su demantovali da je prema mladićima upotrebljena bilo kakva sila, a da su mladići privedeni zbog dojave jedne Novopazarke da su joj preprečili put vozilom, a njoj se učinilo da su naoružani.

Sin Sulejmana Ugljanina je pre tri dana dobio probnu vozačku dozvolu i vozio je bez obaveznog prisustva punoletnog lica.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je zatražio da se detaljno ispita ovaj slučaj.

2024 © - Vesti online