Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Ponedeljak 24.10.2011.
13:52
Vestionline A

Skupština traži od Vlade izveštaj o Kosovu

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla je danas da vladajuća koalicija podržava ideju da Vlada Srbije podnese u Skupštini izveštaj o stanju na Kosovu i Metohiji.

Skupština će dobiti izveštaj o KiM, ali kada i kako ne zna se

Kolundžija je novinarima u Skupštini rekla da je Vlada obavezna, prema skupštinskoj rezoluciji, da svaka tri meseca podnese izveštaj i da će Vlada to i uraditi.

Ona je rekla da je na jutrošnjem sastanku Kolegijuma Skupštine odlučeno da predsedavajuća Gordana Čomić zatraži od Vlade podnošenje tog izveštaja, i da danas u 14 sati obavesti šefove poslaničkih klubova o odgovoru.

"To smo mi zastupali na sednici kolegijuma. Ne znam kako su to drugi razumeli", rekla je ona. Kolundžija je, međutim, rekla da ne zna da li će taj izveštaj biti podnet na plenarnoj sednici Skupštine ili na sednici odbora.


Šefovi većine opozicionih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije danas su ponovili da će i dalje bojkotovati raspravu o tačkama tekuće sednice Parlamenta, sve do dok se pitanje Kosova i Metohije na stavi na dnevni red.


Čedomir Jovanović je rekao novinarima posle sednice Kolegijuma Skupštine Srbije da vladajuća većina nije uvažila mišljenje opozicije. Prema njegovim rečima, argumenti vladajuće većine su uvredljivi - od toga da bi održavanje rasprave o Kosovu i Metohiji bilo uvod u vanredno stanje, do toga da se na taj način sakupljaju jeftini politički poeni.

"Zaista je neprihvatljivo za našu stranku, ali i za većinu drugih opozicionih stranaka, da učestvujemo u radu tela koje potpuni ignoriše ono što je u ovom trenutku najvažnije u našem društvu. Mi ne možemo da budemo statisti u koreografiji vladajuće većine", rekao je Jovanović.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić rekao je da je ta stranka odlučila da ne učestvuje na današnoj sednici na kojoj se raspravalja o radu ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića.

"Takvu odluku smo doneli zbog toga što se zaista ne može raditi ni raspravljati o bilo čemu dok se pitanje Kosova ne stavi na dnevni red. Mi nećemo učestvovati u radu parlamenta, ukoliko ne stigne barem saziv sednice na kojoj će se raspravljati o Kosovu. To je obaveza Vlade i DSS smatra da je neophodno da Vlada pokrene taj postupak", naglasio je Aligrudić.

Poslanik poslaničkog kluba Napred Srbijo Jorgovanka Tabaković rekla je da naprednjaci ne žele da učestvuju u današnjem zasedanju parlamenta, jer "svaki pristojan čovek, koliko god da poštuje poziv koji je dobio, u slučaju nastanka nepredviđenih okolnosti, ozbiljne situacije, plan i dnevni red menja".

"Pravila zahtevaju da se dnevni red skupštinske sednice usaglasi sa stvarnošću. Mi nećemo raspravljati o novcu dok ne znamo šta se dešava sa sigurnošću života naših građana u jednom delu Srbije", naglasila je ona.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 14:52
Četiri godine ovi nesrećnici iz opozicije pričaju, mole, kukumavče, leleču, zapomažu... da se na dnevni red stavi pitanje Kosmeta, ali vladajuća arogancija nije htela da se zamlaćuje sa tamo nekim Kosovom... Ali - zaigrala mečka Božana. Stigli izbori. E, kad je mečka zaigrala pred DS Nadicinim vratima, sada se setiše vlastodršci da bi dobro bilo da se malčice "uvuku" biračima, pa eto može i tema o Kosovu... Fuj. Bljutavo, ljigavo i ogavno - šta drugo reći. Bruka za Srbiju.
Ponedeljak 24.10.2011. 14:12
Setili se tek sada da ne prisustvuju sednici vlade,dok se ne raspravlja o KiM,a sta su radili toliko godina dok je vlast ispred nosa im unistavala Srbiju. Sedeli za dobre dnevnice i dizali ruke za sumu zakona,koje ni sami ne poznaju,ali su davali legitimitet gamadi na vlasti.
Ponedeljak 24.10.2011. 14:47
Zelite izvestaj o KosMetu onda pod hitno na barikade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online