Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.10.2011.
20:42 >> 21:32h
Beta, Mondo A

Tadić i Cvetković uputili saučešće predsedniku Turske

Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković uputili su telegrame saučešća predsedniku i premijeru Turske povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Boris Tadić
 

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Građani Srbije iskreno saosećaju sa narodom Turske zbog žrtava koje je izazvao zemljotres", navodi se u telegramu saučešća predsednika Tadića.

I predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uputio je telegram saučešća kolegi iz

Mirko Cvetković

Turske, premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Iskreno nas je pogodila vest o velikom broju žrtava u razornom zemljotresu koji se dogodio u Vašoj zemlji. Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Građani Srbije saosećaju sa turskim narodom u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu saučešća premijera Cvetkovića.

Zemljotres magnitude 7,3 pogodio je istočnu tursku provinciju Van. Epicentar zemljotresa koji se dogodio u 12.41 po srednjoevropskom vremenu bio je u selu Tabanli. Turski geološki institut procenjuje da je poginulo između 500 i 1.000 osoba.

Teritorija Turske prostire se na nekoliko raselina i često je potresaju zemljotresi. U dva jaka potresa u avgustu i novembru 1999. poginulo je oko 20.000 ljudi.

Među stradalima u zemljotresu nema Srba

Među žrtvama snažnog zemljotresa koji je pogodio provinciju Van na jugoistoku Turske, po do sada dostupnim podacima, nema državljana Srbije, izjavio je zamenik ambasadora Srbije u Turskoj Milorad Sekulić.


"Koliko je nama poznato, tamo nema srpskih državljana. Sumnjam da je tamo otišao neki turista", rekao je Sekulić i precizirao da se pogođena oblast nalazi 1.200 kilometara istočno od Ankare, na granici Turske sa Iranom.

Prema njegovim rečima, ambasada je zvala Ministarstvo spoljnih poslova Turske, gde je oformljena krizna grupa tim povodom i oni za sada nemaju bilo kakve informacije da je bilo koji strani državljanin stradao tamo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.10.2011. 20:51
Danas je sahranjen ubijeni Srbin, ti nista i dalje, po starom izdajnicki...kako vreme prolazi pomisljam da te nevolje Srba raduju.
Nedelja 23.10.2011. 21:24
Лепо од њега, и ред је изјавити саучешће али нисам чуо да је изјавио саучешће породици недавно убијеног србина на Косову и то само због тога што шиптару није хтео продати имање.
Nedelja 23.10.2011. 22:59
Pa jel ponudio neku pomoc turci su dali pomoc za Kraljevo ili je kod njega sve samo na recima kao zao mi je sto si gladan i nista bolje cutis i das coveku leba jel ja treba da ga ucim?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online