Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 20.10.2011.
05:13
B92 A

SPS ruši vladu zbog napada SPO?

Funkcioner Socijalističke partije Žarko Obradović izjavio je da njegova stranka više neće trpeti verbalne napade Srpskog pokreta obnove ni po cenu opstanka Vlade Srbije. "Nismo više spremni da glumimo boksersku vreću u koju SPO udari kad mu se prohte i kada želi da zaradi jeftine političke poene. Dalje neće moći, pa ni po cenu da padne Vlada", kazao je Obradović u intervjuu za "Večernje novosti". SPO je članica koalicije "Za evropsku Srbiju" sa kojom SPS koegzistira u republičkoj vlasti.

Kome je prošlost jedina politika - taj nema budućnost: Žarko Obradović

Obradović ne krije da je začuđen ponašanjem stranke Vuka Draškovića, a na pitanje da li će tražiti sastanak sa liderom DS-a Borisom Tadićem kako bi se raščistila polemika sa SPO, odgovara: "Mislim da je na demokratama da rešavaju probleme unutar svoje uže koalicije. Mi sa DS imamo sporazum o koaliciji, a sa SPO nismo ništa potpisivali, niti smo razgovarali".

Upitan šta zamera SPO-u, Obradović, koji je i ministar prosvete, je kazao: "Zaista predugo slušamo njihove negativne komentare na naš rad ili na našu prošlost. Oni ne mogu da shvate da je danas oktobar 2011, a ne oktobar 1990. godine. Očigledno je da su postali zarobljenici prošlosti. A kome je prošlost jedina politika, taj nema budućnost. Poštenije bi bilo da su odmah rekli: nećemo sa vama u Vladu".

Jačaju pritisci zbog Kosmeta i kandidature

Govoreći o razlikama između SPS-a i SPO u pogledu EU i Kosova, Obradović je rekao da "(lider SPS-a Ivica) Dačić jednostavno neće da sakrije od naroda da su posle krize na severu Kosmeta i uoči objavljivanja mišljenja EK pojačani pritisci na našu državu".

On je primetio da se EU "neretko prema budućim članicama ponaša u skladu s pravilima koja važe na životinjskoj farmi: sve su životinje jednake, samo su neke malo više jednake u odnosu na ostale".

"Voleo bih da u decembru zvanično dobijemo status kandidata, ali ne isključujem sasvim mogućnost da se nešto u poslednjem trenutku iskomplikuje. Način odlučivanja u EU tera nas na taj oprez", naveo je Obradović.

Govoreći o izborima, Obradović je naveo da je "prilično siguran će biti održani na proleće" i da će SPS na njima nastupiti sa Jedinstvenom Srbijom i PUPS-om, sa kojima je i sada u koaliciji. "Naš strateški plan je da izađemo na izbore sa PUPS i JS i da nastavimo saradnju sa DS", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 07:20
posle predstojecih izbora, gde necete preci cenzus, osiguran vam je plac na uzickoj deponiji koju vam je flekavi firer DS upravo otvorio. pravo mesto za vas konacan politicki obracun. SPS=SPO=SPS=SPO...
Četvrtak 20.10.2011. 07:13
Nista niste ni vi bolji lopovi kao i DS i SPO.Samo cekajte izbore jer nije vise narod lud.
Četvrtak 20.10.2011. 08:34
Drašković je opterećeni Miloševićem i SPS i ako je za vreme njihove vlasti postigao najviše u politici i književnosti. Za vreme ove vlasti izgubio je većinu članova svoje stranke, u spisateljstvu nije ništa izdao. Zbog svoje mržnje prema SPS iz dana u dan gubi i kao čovek i kao političar i pisac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online