Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 06.10.2011.
18:13
Beta A

Stefanović: Kuper dolazi zbog Brnjaka i Jarinja

Prelazi Brnjak i Jarinje jedan su od najvažnijih razloga za dolazak posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Roberta Kupera, izjavio je danas šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović.

Prilika za razgovor o srpskim predlozima za rešenje krize: Borislav Stefanović
 

"Prelazi Brnjak i Jarinje će sigurno biti tema sutrašnjeg razgovora, ne treba da je namećemo, to je manje više potpuno jasno, to je jedan od najvažnijih razloga zašto Kuper dolazi u Beograd. Kuperov dolazak će biti prilika da razradimo predloge koje smo uputili međunarodnoj zajednici kako da se reši situacija na prelazima", rekao je Stefanović. 

Pomalo i o telekomu, struji, regionu...

Prema Stefanovićevim rečima, dolazak posrednika Roberta Kupera je nova prilika da se razgovori o Branjaku i Jarinju iz Brisela nastave i u Beogradu.


"Kuper će sa mnom sigurno o tome razgovarati kao i o perspektivama daljeg dijaloga sa Prištinom o temama koje su ranije bile zakazane - telekomu, električnoj energiji i učešću Prištine u regionalnim inicijativama", kazao je Stefanović.


Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao da je važno da se u tom razgovoru nađe modalitet i rešenje za administrativne prelaze na severu Pokrajine.


"Razgovaraćemo kako da se reši kriza uz vrlo konkretna rešenja i modalite ... ali ne treba očekivati da se rešenje nađe sutra, ovo je proces koji će sada dobiti dodatnu dinamiku", rekao je on.

Sagovornici i Dačić i Bogdanović

Stefanović je dodao da će se Kuper sutra sastati sa ministrima Ivicom Dačićem i Goranom Bogdanovićem.


"Sa Dačićem će razgovarati oko impelmetacije slobode kretanja, a sa Bogdanovićem o situaciji na terenu", dodao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 18:56
a ja pomislio zbog bureka i jogurta. nosi se zajedno sa njim u ...
Četvrtak 06.10.2011. 18:29
Spasi Srbiju i ubi se Stefanovicu!!!!
Četvrtak 06.10.2011. 20:14
Kuper dolazi kao politički savetnik Ketrin Ešton jer je ženi puna maca nadgornjavanja sa srpskim politikantima koji su prihvatili rezoluciju EU da će rasformirati srpske organe na Kosmetu, a nisu u stanju da bareno jaje sami oljušte dok im Tači ne pomogne sa KFOR i ostalim okupatorima. Donosi Kuper kadifeno jastuče i svilen gajtan na njemu, pa neka biraju kandidata između sebe izdajnici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online