Četvrtak 06.10.2011.
18:13
Beta

Stefanović: Kuper dolazi zbog Brnjaka i Jarinja

Prilika za razgovor o srpskim predlozima za rešenje krize: Borislav Stefanović
 

"Prelazi Brnjak i Jarinje će sigurno biti tema sutrašnjeg razgovora, ne treba da je namećemo, to je manje više potpuno jasno, to je jedan od najvažnijih razloga zašto Kuper dolazi u Beograd. Kuperov dolazak će biti prilika da razradimo predloge koje smo uputili međunarodnoj zajednici kako da se reši situacija na prelazima", rekao je Stefanović. 

Pomalo i o telekomu, struji, regionu...

Prema Stefanovićevim rečima, dolazak posrednika Roberta Kupera je nova prilika da se razgovori o Branjaku i Jarinju iz Brisela nastave i u Beogradu.


"Kuper će sa mnom sigurno o tome razgovarati kao i o perspektivama daljeg dijaloga sa Prištinom o temama koje su ranije bile zakazane - telekomu, električnoj energiji i učešću Prištine u regionalnim inicijativama", kazao je Stefanović.


Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao da je važno da se u tom razgovoru nađe modalitet i rešenje za administrativne prelaze na severu Pokrajine.


"Razgovaraćemo kako da se reši kriza uz vrlo konkretna rešenja i modalite ... ali ne treba očekivati da se rešenje nađe sutra, ovo je proces koji će sada dobiti dodatnu dinamiku", rekao je on.

Sagovornici i Dačić i Bogdanović

Stefanović je dodao da će se Kuper sutra sastati sa ministrima Ivicom Dačićem i Goranom Bogdanovićem.


"Sa Dačićem će razgovarati oko impelmetacije slobode kretanja, a sa Bogdanovićem o situaciji na terenu", dodao je Stefanović.

2024 © - Vesti online