Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 05.10.2011.
15:39
Beta A

LDP: Hitno sednica o Jarinju

Zatražio sam da se održi hitna sednica skupštinskog Odbora za bezbednost kako bi se, pre nego što predstavnik EU Robert Kuper dođe u Beograd, razjasnili i objavili svi uzroci sukoba kod Jarinja na severu Kosova, kaže predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Samo građani Srbije nemaju potpune podatke o tome šta se zaista dogodilo kod Jarinja: Čedomir Jovanović
 

Jovanović je istakao da je državi naneta velika šteta i da će "kredibilitet naše strane pred EU i celom međunarodnom zajednicom biti katastrofalno narušen ukoliko se odmah ne razjasne i objave svi uzroci i elementi prošlonedeljnih oružanih sukoba kod Jarinja na severu Kosova".

Prema njegovim rečima, srpska javnost je danima izložena dezinformacijama i stvaranju zapaljive atmosfere i nacionalnog naboja tvrdnjama da je kod Jarinja pucano na nenaoružane građane.

"Postoje informacije da je incident, nasilničkim ponašanjem i fizičkim napadama na vojnike Kfora, izazvala grupa naoružanih ekstremista kojoj ne odgovara uvođenje carinske procedure i koji su zbog svojih poslovnih interesa u sukob uvukli i nedužne i uznemirene Srbe koji žive na tom području", naveo je Jovanović i dodao da država ima potpune podatke o tome i da se oni očigledno drastično razlikuju od onoga što je nametnuto javnosti. Zato se, smatra Jovanović, puna istina mora saopštiti na sednici.

Kako je rekao, na sednici Odbora za bezbednost i javnosti treba nedvosmislenu reći da li je tačno da na severu operišu ekstremističke i kriminalne strukture koje otvoreno napadaju međunarodne predstavnike i time Srbiju dovode u nemoguću poziciju, a onim Srbima koji su mirni građani ugrožavaju život i bezbednost.

Jovanović je istakao da je opasno da se javnost huška najavama da će razgovori s Kuperom biti oštri, a da se istovremeno samo od njih krije istina i neodrživost ultimatuma Srbije pred međunarodnim zvaničnicima.

"Ne sme da postoji nijedna dilema oko toga kakva je bila hronologija događaja, pogotovo u situaciji kada svi osim građana Srbije imaju potpune podatke i dokaze, zbog čega nema nikakvog razumevanja za ponašanje naše zemlje u pregovorima i njenu odluku da ih napusti 'do utvrđivanja istine' o spornim događajima", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 15:48
Vidim da su te tvoji mentori dobro informisali. Oni vode istragu oni pišu izveštaje i oni presudjuju ko je kriv. Da li su teinformisali kada je šiptarska teroristička policija "Rosa" ušla u severni deo Mitrovice izazivajući srpsko stanovništvo? Zanm odgovorićeš u svom stilu. Mora se poštovati realnost. Ako već tako odgovoriš, realnost je takva da na Severu Kosova ne žive tvoji rodjaci šiptari već Srbi. Pa prema tome nema šta da traže u ovom delu Kosova kao ni u enklavama gde žive Srbi. Čitajući svakodnevno tvoje izdajničke izjave, mislim da ćeš završiti neslavno.
Sreda 05.10.2011. 15:45
Hmmmm, cudno da ovaj nije izneo istu verziju kao siptari i Vuk Draskovic?! Izgleda da su zaboravili da im je na platnom spisku?
Sreda 05.10.2011. 16:30
doklece ovaj narkoman da soli drugima pamet ??? Ovakve treba hitno na dozivotnu robiju zbog izdaje i rada protiv drzave i naroda !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online