Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Četvrtak 13.02.2014.
08:47
blic.rs A

Ovo su srpski milioneri u politici

Agencija za borbu protiv korupcije objavila je nove imovinske karte, a među najbogatijim srpskim političarima su Nenad Popović, Siniša Mali, Dragan Đilas, Velimir Ilić i Čedomir Jovanović, pišu begradski mediji.

Siniša Mali, koji je široj javnosti postao poznat kao savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, a onda i kao predsednik privremenog organa u Beogradu, je i predsednik UO Komercijalne banke, na ime čega mesečno zarađuje 176.000 dinara. On je i u UO Kliničkog centra Srbije, a za taj posao mesečno prima oko 44.000 dinara. Mali je i stopostotni vlasnik firme ''Oli konsalting''. Od imovine poseduje stanove, automobile i ušteđevinu u banci, navodi ''Blic''.

Siniša Mali
 


Titulu najbogatijeg srpskog političara i dalje nosi Nenad Popović, potpredsednik DSS. On je stopostotni vlasnik tri kompanije - ''Vnir, OJSC'', ''ABS Internacional LTD'', ''ABS Rus, Ojsc'', a suvlasnik je još tri preduzeća. Ima veliki broj nekretnina. Popović je vlasnik dva automobila, kombija i motornog čamca. Svoj biznis uglavnom razvija u Rusiji.

Dragan Đilas
 


U grupu političara milionera svakako spada i lider DS Dragan Đilas. On na svoje ime ima prijavljen jedan trosobni stan od 90 kvadrata, vozi automobil marke BMW, a ima i ušteđevinu. Ipak, Đilasova najvrednija imovina je zapravo četvrtina udela u ''Multikom grupi'', čija se vrednost meri milionima evra. U vlasništvu ove firme (95 odsto) formalno je i dalje ''Dajrekt medija'', koja je, međutim, u postupku prodaje. Kako je izjavio Đilas, još se samo čeka dozvola crnogorske antimonopolske agencije.

Čedomir Jovanović
 

Ništa siromašniji nije ni lider LDP Čedomir Jovanović koji ima kuće i okućnice, ali i udeo u firmi SHSF. Međutim, on ima i razgranat porodični biznis - njegova supruga Jelena je vlasnik firme ''Agroposlovi''. Veliko bogatstvo ima i ministar građevine i predsednik NS Velimir Ilić.

On je Agenciji prijavio na desetine nekretnina - poslovnog prostora, kuća, ali i neke objekte u izgradnji. Poseduje voćnjake, pašnjake, njive... Iako je bogat čovek, ušteđevine nema, kao ni automobil. Agencija za borbu protiv korupcije objavila je i imovinsku kartu Nebojše Čovića, člana Privremenog veća u Beogradu. On je Agenciji prijavio 12,98 odsto udela u vlasništvu kompanije “Kobe grupa”. U njegovoj imovinskoj stoji da je vrednost tih akcija oko 762.000 dinara.


Ipak, na sajtu Agencije za privredne registre piše i da u tom preduzeću 49,7 odsto vlasništva ima njegova supruga Vesna, pa je njihov udeo vredan oko 3,7 miliona dinara. Iako se u imovinskoj karti to ne navodi, Čović ima udeo i u fabrici FMP, što preko ''Kobi grupe'', koja je vlasnik 95,9 odsto akcija, što kao pojedinac (0,48 odsto). Od imovine koja se vodi na njegovo ime, on ima stan i garažu, kao i ušteđevinu u banci.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.02.2014. 08:59
Jedina firma koja je gradila biznis i godinama se razvijala, obarajuci sve rekorde u prodaji je preduzece flores proizvodjac sljivovice zuta osa i lincure.radom kvalitetom i borbom na trzistu. ostale u Srbiji su nastale pljackom narodnih para.
Četvrtak 13.02.2014. 09:19
Ovi se u normalnim drzavama nazivaju: LOPOVI.
Četvrtak 13.02.2014. 09:03
lešinari koji glođu meso sa Srbije i Srpskoga naroda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online